avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1775 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Poșta română trimite pliante cu țepe odată cu ...
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Poșta română trimite pliante cu țepe odată cu pensia.

Mama mea și toți pensionarii din bloc au primit odată cu pensia (înmânată personal de poștaș) și un pliant pe care trebuia să îl răzuie pentru a avea șansa de a câștiga o mașină sau 100000 Euro. Bineînțeles că toate erau câștigătoare, toți câștigaseră masina. Pentru a intra în posesia premiului trebuiau să sune la un număr de telefon menționat pe pliant. Am sunat la numărul respectiv și mi s-au spus că pentru a rămâne în concurs trebuie sa cumpăr o carte în valoare de 69 lei. Am căutat pe internet și am văzut că țeapa este mai veche.
Acum întrebarea juridică:
Este normal că poșta română să trimită astfel de mizerii tocmai pensionarilor și odată cu pensia in condițiile in care exista o lege pentru protectia datelor?
Putem acționa poșta română în instanță pentru prelucrarea necorespunzătoare a datelor sau ceva asemănător?
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 22:51, 9 Iulie 2018
Nu este obligatoriu ca posta sa fi trimis pliantele respective. Poate fi o "afacere" a postasului, sa mai castige si el un ban de la cei care au editat pliantele.
Puteti sesiza politia, in scris, cu nr. de inregistrare/ data si sa anexati un pliant.
e posibil sa fie chiar de la posta. cred ca e mai degraba vorba de un contract de distribuire reclame. iar posta n-a prelucrat nici o data personala daca pliantele nu erau nominale

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie distribuita de posta romana in doua transe tonny401 tonny401 Buna seara,as dori sa stiu daca un factor postal distribuie o pensie oarecare,unui pensionar,in doua transe,ex.200 lei vineri seara si 280 lei a doua ... (vezi toată discuția)
Am fost anuntat ca am castigat un concurs si nu am primit premiul Catalin553 Catalin553 Salut , in data de 15 septembrie 2016 am fost anuntat ca am castigat un concurs (la care m-am inscris personal) organizat de un site(din Romania) de stiri din ... (vezi toată discuția)
Prelucrarea datelor cu caracter personal cnf 677/2001 OANA GORAN OANA GORAN conform lg 677/2001 e) operator - orice persoană fizică sau juridică, de drept privat ori de drept public, inclusiv autorităţile publice, instituţiile ... (vezi toată discuția)