avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 888 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mai pot revendica 800 m patrati de teren netrecut in ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mai pot revendica 800 m patrati de teren netrecut in acte la o vanzare de casa acum 50 ani?

as dori sa stiu daca in urma unei vanzari a unei case detinuta de mama mea si bunicul in urma cu 52 de ani au vandut doar 10 prajini de teren aferent casei in timp ce casa avea 12 prajini de teren, mai pot recupera cumva restul de teren netrecut in acte? daca da unde ar trebui sa ma adresez?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cine a detinut acel teren din 1952 si pana in prezent ?
Cui apartinea acel teren cu acte autentificate la momentul 1952 ?
multimesc de raspuns, terenul era detinut de bunicul meu, acum decedat, mama mea traieste si ar dori sa revendice acel teren deoarece in actul de vanzare a casei , terenul aferent este mai putin deci banuiesc , undeva ar trebui sa fie dovada acestui lucru doar ca nu stiu de unde sa incep
in momentul de fata restul de teren pe care doresc sa il revendic este folosit de proprietarul casei respective , revanduta de proprietarii initiali care au cumparat o de la mama, s au folosit de terenul respectiv pana in momentul de fata
Daca aveti acte pe diferenta de teren care nu a fost vanduta in 1952, atunci puteti sa il revendicati de la cel ce-l foloseste acum.
... asta daca nu si-a facut si el acte pe teren intre-timp...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retrocedare teren danieleus danieleus Ma puteti ajuta cu un sfat in situatia urmatoare: anul trecut am cumparat o casa cu teren ce in acte este 360mp dar fizic inconjurat de gard in planul casei ... (vezi toată discuția)
Succesiune VIORICA ILIESCU VIORICA ILIESCU buna ziua. va rog sa-mi spuneti si mie daca un testamentn mai are valoare daca dupa el, s-a facut un act de vanzare cumparare, pe 3/4 din averea dobandita. ... (vezi toată discuția)
Anularea titlului de proprietate anaung anaung bunica mea a locuit pana in 1976 intr-un catun din marginea satului in care locuieeste acum. In 1976, primaria de la acea data a decis sa desfiinteze acel ... (vezi toată discuția)