avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 402 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... proces pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

proces pensie alimentara

o mama a deschis proces pentru majorare pensie de intretinere minor . a cerut ca procesul sa se judece in lipsa conform art 242 al 2 cod de procedura civila si nu s-a prezentat la termenul stabilit . totusi a primit o noua citatie . persoana , ( reclamanta )nu doreste sa se prezinte deoarece fostul sot este violent . cum sa procedeze ?
Instanta poate cere detalii despre veniturile paratului , numai daca este specificat clar locul de munca.
INSTANTA este cea care va cere la angajatorul fostului sot situatia veniturilor pe ultimele 6 luni.
Intradevar este necesar sa se indice locul de munca al paratului, daca nu este stiut, se va cere in instanta ca aceasta sa faca adresa catre ITM.
La cererea de majorare este necesar sa se depuna toate actele necesare ( copie certificat nastere copil, justificarea cererii de majorare, etc.) precum si mentionata in mod expres dorinta ca procesul sa se desfasoare in lipsa reclamantei. La fiecare din termenele urmatoare, reclamanta va primi citatie ( indiferent ca a cerut judecarea in lipsa sau nu, pentru ca asa este procedura) si pentru siguranta e bine sa consulte dupa fiecare termen incheierile de sedinta ( la arhiva judecatoriei ) sau macar portalul instantelor pentru a fi la curent cu mersul procesului.
Eu asa asi proceda.
Succes!
Reclamanta trebuie sa indice locul de munca al paratului, altfel, la majorarea pensiei de intretinere, instanta va avea in vedere un venit la nivelul salariului minim pe economie. Cat despre citare, chiar citata, reclamanta nu trebuie sa se prezinte, judecata se va face, astfel cum dansa a solicitat, in lipsa. Totusi se impune consultarea dosarului in arhiva intre termene.
daca sunt depuse toate actele la dosar se poate judeca in lipsa
multumesc !

Alte discuții în legătură

Cerere marire pensie alimentara cuziamusia cuziamusia Intr-un proces civil pt marirea pensiei intretinere copil, inceput in august 2004, mama copilului (reclamanta) isi bazeaza cererea pe doua probe depuse la ... (vezi toată discuția)
Citatie pentru sot mamalui Stefan mamalui Stefan Buna ziua, sotul meu a primit o citatie pentru a se prezenta la un proces intentat de fosta sotie,in vederea majorarii pensiei pentru minora aflata in ... (vezi toată discuția)
Pensie intretinere. neprezentare? ravaell ravaell Buna seara! Sunt intr-un proces civil cu tatal meu, care a refuzat sa plateasca pensia de intretinere dupa ce am terminat liceul si am inceput facultatea pe ... (vezi toată discuția)