Buna ziua !Ma numesc Irina și sunt divorțată !Intimpul căsătorie ce a durat 10 ani sa construit casa ai sa ajuns la nivelul de a pune geamurile.Relatia nu a mai putut continua din mai multe motive.Fostul soț sa recăsătorit nu cu acte ,trăiește in casa cu alta persoana .Imi poate afecta partea mea la care am dreptul .Casa dacă nu este intabulată se poate face partaj ?De unde pot scoate actele ca a rămas totul la el ca sa pot deschide proces ? O zi buna
Puteti obtine un duplicat dupa autorizatia de construire de la Primarie. Faptul ca sotul traieste in casa cu o alta persoana nu va afecteaza dreptul de a cere partajul sau cota care vi se cuvine. Pentru a efectua partajul la un birou notarial trebuie sa intabulati dreptul de proprietate al casei (eventual si al terenului) pe numele dvs si al sotului. Daca cereti partajul in instanta nu mai aveti nevoie de intabularea dreptului de proprietate.
Ce drepturi am?
vasile s
La procesul de partaj pot sa obtin mai mult de 50% din casa avand in vedere ca eu am fost principalul investitor?Fosta soacra are vreo cota parte din casa( ... (vezi toată discuția)