avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 368 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune fara acte
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune fara acte

Buna ziua. In mai 2018 mama mea a trecut la cele vesnice, Doresc sa incep procedurile de succesiune si otinere de certificat calitate de mostenitor, impreuna cu cei inca 4 frati ai mei dar este o problema: nu detin nici un act de la mama si nu stiu ce avea mai exact in proprietate (avea un apartament ,dar nu am nici un act). Toate actele ce stiu ca le avea mama (acte de propritate, certificat de nastere/deces si alte) sunt al un frate cu care nu suntem in relatii bune, refuzand sa ni le prezinte. Intrebarea mea este cum pot face sa stiu ce proprietati avea mama de la primaria comunei pe raza caruia locuia? Precizez ca am mai incercat sa obtin informatii dar au refuzat de la primarie sa mi le dea fiind cunoscut fratele meu acolo. Este un articol de lege care i-ar obliga pe cei de la primarie sa mi dea informatii sau copie dupa certificat de deces si alte acte pentru a putea deschide procedura de succesiune la notar? Multumesc.
Ultima modificare: Marți, 10 Iulie 2018
sebyely, utilizator
Cel mai recent răspuns: Proca Nicu , utilizator 10:26, 20 Mai 2021
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara,
Primaria de la ultimul domiciliu a mamei este obligata sa va dea o anexa speciala cu toate proprietatile imobile cu care mama dv.figura in evidentele sale ,in vederea dezbaterii succesiunii, iar notarul il va cita pe frate solicitandu-i actele de care vorbiti. Luati legatura cu un notar care sa va ajute!
Daca fratele nu va dori o procedura amiabila, notariala, de dezbatere a succesiunii si nu va colabora in acest scop, va trebui sa dezbateti succesiunea prin instanta, iar instanta ii va pune in vedere depunerea tuturor actelor pe care le detine.
Mult succes!
Mulțumesc mult!

Claudia-Elena Mardare a scris:

Buna seara,
Primaria de la ultimul domiciliu a mamei este obligata sa va dea o anexa speciala cu toate proprietatile imobile cu care mama dv.figura in evidentele sale ,in vederea dezbaterii succesiunii, iar notarul il va cita pe frate solicitandu-i actele de care vorbiti. Luati legatura cu un notar care sa va ajute!
Daca fratele nu va dori o procedura amiabila, notariala, de dezbatere a succesiunii si nu va colabora in acest scop, va trebui sa dezbateti succesiunea prin instanta, iar instanta ii va pune in vedere depunerea tuturor actelor pe care le detine.
Mult succes!

Mergeti la starea civila si obtineti un duplicat dupa certificatul de deces al mamei. Cu acest certificat de deces si cu certificatul de nastere al dvs mergeti la un notar public si inregistrati succcesiunea apoi solicitati notarului public sa emita o delegatie cu care va prezentati la Primarie si obtineti un certificat fiscal pe numele mamei, in scopul dezbaterii succesiunii. In acest certificat fiscal veti putea vedea toate bunurile pentru care mama dvs a achitat impozite.
Bună ziua! Vreau o lămurire.Soacra și cu fratele dânsei locuiesc în casa părintească, fratele având un handicap asta și motivul care a ținut-o pe loc acolo dela moartea mamei lor ceilalți frați care mai sunt 3 nu au mai trecut și nici nu ia interesat nimic ( de 18 ani nu sau vazut)Soacra a investit și a reconditionat casa a fost plătitoare de taxe și impozitele timp de 18 ani,frica dânsei este sa nu vina frați după moartea ei și a fratelui sa deranjeze pe noi care locuim acoli(fica dânsei soția mea și copilul nostru)vrând ca totul sa moștenească nepotul dânsei (fiul meu)Va mulțumesc mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce acte sunt necesare pentru dezbaterea succesiunii? dana87 dana87 O matusa a mamei mele a decedat si neavand mostenitori banuiesc ca au ramas mama mea si fratele ei. As vrea sa stiu ce acte trebuiesc facute ca mama mea sa ... (vezi toată discuția)
Succesiune zflorentina zflorentina Buna ziua, am nevioe de un sfat in legatura cu o succesiune. Lucrurile stau astfel: bunicul din parte tatalui meu a plecat cu actele casei in care locuiesc ... (vezi toată discuția)
Mostenire cristynita cristynita tatal meu a decedat anul trecut,era divortat de mama mea.dupa divort a lucuit cu bunica mea adica mama lui.proprietarii acelei case sunt bunica in viata,80 ani ... (vezi toată discuția)