avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 459 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Declarare tatal copilului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Declarare tatal copilului

Bună ziua...doresc sa stiu dacă nu doresc sa declar tatal copilului deoarece este violent si vreau sa cresc copilul in liniste ...si tatăl copilului nu l-a dorit niciodata,vreau sa stiu daca nu este trecut in certificatul de naștere poate avea vreo pretenție asupra copilului? Vă multumesc
Ultima modificare: Marți, 10 Iulie 2018
katysan, utilizator
Cel mai recent răspuns: When , utilizator 11:18, 11 Iulie 2018
buna seara...si daca eu nu vreau sa il declar pe el si nu am nici o pretentie de la tatal copilului , pana la urma as putea declara ca am facut copilul in urma unei fertilizari in vitro...declarand aceasta el ar mai putea sa ceara sa ii stabileasca paternitatea? nu ar trebui sa fiu eu de acord cu aceasta?
Ultima modificare: Marți, 10 Iulie 2018
katysan, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara,
Ca vreti sau nu, daca tatal merge fie in instanta si declara ca este tatal BIOLOGIC al minorului fie la un NOTAR si face aceiasi declaratie numele lui este trecut automat in certificatul de nastere al minorului si poate solicita fie pe cale amiabila fie prin instanta sa aiba legaturi parintesti cu acesta.
Bună ziua...in cazul in care isi asuma dreptul de tata, ce drepturi poate avea? Poate sa imi interzica unde sa invete copilul sau imi trebuie semnatura lui daca vreau sa plec in vacanta in strainatate?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, ar putea. Insa de asemenea daca recunoaste copilul va trebui sa va plateasca si pensie alimentara. Drepturile vin la pachet si cu niste obligatii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces paternitate intentat de tatal copilului Mabel Mabel Buna ziua! Va prezint situatia mea: Astept un copil care a fost conceput cat timp eram casatorita, insa tatal nu este sotul meu. In momentul in care am ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara si recunoasterea paternitatii dupa 12 ani mikydenisa mikydenisa Buna ziua,am o fetita de 12 ani pe care tatal ei nu a vrut sa o vada niciodata si implicit nici nu a contribuit la cresterea ei. Eu m-am casatorit si sotul a ... (vezi toată discuția)
Stabilirea paternitatii ContSters223629 ContSters223629 buna ziua. as dori, prin amabilitatea dvs, sa aflu raspunsul la urmatoarea intrebare: sunt casatorita, despartita in fapt de mai multe luni. am conceput un ... (vezi toată discuția)