Bună ziua...doresc sa stiu dacă nu doresc sa declar tatal copilului deoarece este violent si vreau sa cresc copilul in liniste ...si tatăl copilului nu l-a dorit niciodata,vreau sa stiu daca nu este trecut in certificatul de naștere poate avea vreo pretenție asupra copilului? Vă multumesc
buna seara...si daca eu nu vreau sa il declar pe el si nu am nici o pretentie de la tatal copilului , pana la urma as putea declara ca am facut copilul in urma unei fertilizari in vitro...declarand aceasta el ar mai putea sa ceara sa ii stabileasca paternitatea? nu ar trebui sa fiu eu de acord cu aceasta?
Buna seara,
Ca vreti sau nu, daca tatal merge fie in instanta si declara ca este tatal BIOLOGIC al minorului fie la un NOTAR si face aceiasi declaratie numele lui este trecut automat in certificatul de nastere al minorului si poate solicita fie pe cale amiabila fie prin instanta sa aiba legaturi parintesti cu acesta.
Bună ziua...in cazul in care isi asuma dreptul de tata, ce drepturi poate avea? Poate sa imi interzica unde sa invete copilul sau imi trebuie semnatura lui daca vreau sa plec in vacanta in strainatate?