avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 792 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita

Buna ziua,ma intereseaza daca pot fi executat pt un credit facut in 2009?precizez ca creaanta a fost data de la o firma de recuperare la alta si o data pe an mai primesc cate o somatie
Cel mai recent răspuns: Ionita Cristina Avocat , Avocat 16:32, 11 Iulie 2018
Buna ziua,

Termenul de prescripție este de 3 ani. Prin urmare, datoria este prescrisa având în vedere că nu ați mai făcut nicio plată din 2012 și data la care s-a semnat contractul de credit.

Astfel, dacă nu veți face nicio plată de acum încolo, ei nu va pot executa silit. Dacă încearcă asta, nu este legal. Aveți două variante: răspundeți la Notificare și le transmiteți că datoria este prescrisă sau nu le răspundeți și ignorați Adresele lor.

Cu toate acestea, trebuie să fiți atent ca Somația să nu vină din partea unui executor judecătoresc. Dacă este așa, trebuie să formulați contestație la executare în termen de 15 zile de la primirea Somației sau de la data înființării popririi.

Mai puteți solicita instanței de judecată să constate că datoria este prescrisă.

Orice demers ați face, vă sfătuiesc să apelați la un avocat.

O zi bună,
Avocat Ioniță Cristina

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriptie vs executare silita Felicitad Felicitad Buna seara! Am facut un credit in 2005 cu plata ratelor pe o perioada de 10 ani. In septembrie anul trecut, 2015, creditul ar fi fost achitat. Din pacate, ... (vezi toată discuția)
Datorii mai vechi de 10 ani la firme de recupeare! Danissia Danissia Am avut se pare doua restante de plata la un card de credit si la un credit. Am achitat creditele insa se pare ca m.au scos restanta cu inca o rata sume care ... (vezi toată discuția)
Se poate prescrie datoria mea? andreeapiringer andreeapiringer Bună ziua! Am o datorie la o banca de 6000E. Creditul a fost făcut în 2008, Din 2009 nu am mai plătit absolut nimic. Azi am primit prin posta o executare ... (vezi toată discuția)