avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1090 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... scrisoare de informare de la politia locala
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

scrisoare de informare de la politia locala

Buna ziua ! Am primit o scrisoare de informare de la politia locala pt. stationare neregulamentara in zona de actiune a indicatorului * oprirea interzisa* . Incalcarea este sanctionata de art 100 alin 2 coroborat cu art. 108 alin 1 lit b pct 7 .
Politia locala imi cere sa le trimit intr-un formular de raspuns datele de identificare ale soferului , in situatia in care nu intra in posesia datelor cerute ma vor sanctiona pe L61 art 2 pct 31 .
Ce pot face in aceasta situatie pt. a nu fi sanctionat contraventional ?
Va multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 11 Iulie 2018
Nick Z., utilizator
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 12:49, 11 Iulie 2018
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Corect ar fi să vă prezentați și să spuneți cine a condus mașina în acea zi.

Altfel, poliția locală nu are competența să vă solicite datele șoferului, și cu atât mai puțin să vă amendeze pentru neprezentare. În acest sens a decis ÎCCJ prin RIL 11/2017:

... doar agentul constatator din cadrul poliţiei rutiere are competenţa de a solicita proprietarului sau deţinătorului mandatat al unui vehicul comunicarea identităţii persoanei căreia i-a încredinţat vehiculul pentru a fi condus pe drumurile publice, precum şi de a aplica sancţiunile contravenţionale prevăzute de lege, în cazul necomunicării relaţiilor solicitate.


www.avocatnet.ro/articol_458...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda parcare politia locala marc13 marc13 Buna ziua, Desi inteleg ca prin decizia nr. 11/2017, ÎCCJ a stabilit ca doar Politia Rutiera are dreptul sa solicite comunicarea identitatii persoanei care ... (vezi toată discuția)
Amenda parcare Mihail98 Mihail98 Buna Ziua!In data de 23.10.2020 sotia mea a parcat masina(care este pe numele meu) intr-o zona unde oprirea este interisa, intoarsa la masina a gasit sub ... (vezi toată discuția)
Proces verbal de contraventie nesemnat chess chess In urma nerespectarii semnului de accesul interzis cu exceptia riveranilor, mi s-a intocmit un proces verbal de contraventie de catre un agent al politie ... (vezi toată discuția)