avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 292 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Girant credit - poprire
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Girant credit - poprire

Buna ziua! In anul 2015 am fost girant pentru cineva pentru un credit la BRD. Persoana a încetat să mai plătească la un moment dat, iar dosarul a ajuns la Kruk care mi-au făcut mie poprire, având în vedere faptul că sunt girant, deși nu au făcut nimic, din ce am putut înțelege din discuțiile cu ei, pentru a lua banii de la acea persoană. Credeți că aș putea face ceva să îmi recuperez banii de la acea persoană în condițiile în care, din ce știu este în Anglia in prezent și de când a încetat să mai plătească, și în condițiile în care nu știu cum as putea sa opresc procedura de poprire?
Cel mai recent răspuns: Claudia-Elena Mardare , Avocat 19:54, 11 Iulie 2018
Bună seara,
Fiind girant, dacă debitorul nu are pe ce să fie executat silit, mai cu seamă că suneţi că este plecat în Anglia, se vor recupera sumele de la dumneavoastră, Puteţi formula contestaţie la executare silită, dacă mai sunteţi în termenul legal.
Pentru a vă recupera sumele de bani poprite de la debitor, va trebui să vă îndreptaţi împotriva acestuia cu acţiune în pretenţii, dar va fi complicat dacă nu ştiţi unde are domiciliul acum. De asemenea, recuperarea efectivă va fi dificilă, el fiind în Anglia.
Mult succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire girant, recuperare de la titularul creditului ami20021968 ami20021968 Am girat o persoana la CAR, aceasta nu a mai platit si mi-a fost trimisa poprire. Mentionez ca titularul lucreaza la aceeasi unitate din momentul imprumutului, ... (vezi toată discuția)
Executare silita mihaelavrinceanu mihaelavrinceanu daca o banca a pus poprire pe veniturile debitorului si a girantilor,banca are voie sa faca executare silita si la imobilul unui girant.Mentionez ca la ... (vezi toată discuția)
.. somatie firma de recuperari creante.. ce sa fac? nady28 nady28 Am facut un credit pe 3 ani la BRD pe numele meu in 2007 pt altcineva cu conditia ca el sa plateasta ratele bancare; il stiam de buna credinta si cu ratele la ... (vezi toată discuția)