avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 858 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cum recuperez actele copilului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cum recuperez actele copilului

Buna seara!
dupa divortul pronuntat pe cale amiabila, copilul eate in cresterea si ingrijirea mea. in urma cu cateva saptamani, impreuna cu procura, i-am dat tatalui actele copiluluo, evident, fara ele nu ar fi putut pleca in vacanta. Dupa ce s-a intors, acesta mi-a adus copilul insa nu si actele. motivul eate ca le tot uita. intr-un final spunandu mi ca nu mi le inapoiaza. Va rorlg sa ma ajutati. Cum pot sa recuperez actele? Certificatul este foarte important, zilele trecute am avut nevoie de el la spital, insa nu l-am avut cu greu obtinand o consultatie. Exista posibilitatea ca acesta sa poata inscrie copilul la o alta scoala ? ilegal poate. stiu ca ii tot spunea copilului ca o sa-l transfere. Va rog sa ma ajutati. Nu ar trebuii sa aibe acest drept.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 10:28, 17 Iulie 2018
Poate fi chemat în judecată.
Certificatul copilului ii poți face altul,poți declara ca l-ai pierdut și se da in aceeași zi.Nu poate fi dat in judecată pt ca e părinte și are dreptul sa ii dețină actele.
Eu am vreo 10 procese în care s-a stabilit că dreptul este al celui care cere...
Si inca vreo 10 în care au dat actele în fața instanței...
În unul clientul ă iesit imediat din sala si a salutat instanta ca se grăbea...dupa ce a primit actele...
Multumesc frumos pentru raspunsuri!
Actele sunt ale copilului si nu ale parintelui...oricare ar fi acela...

Alte discuții în legătură

Drepturile părinților divorțați. poate transfera tată copilul de la școala unde este acum, fără acordul mamei? AL.Moasa AL.Moasa Buna ziua, Va rog frumos daca se poate sa ma ajutati cu un raspuns la o problema cu care ma confrunt in ultima perioada. Eu si fostul meu sot am divortat ... (vezi toată discuția)
Certificatul de nastere in mai multe exemplare? zenovius zenovius Buna ziua, Intrebarea este cea din subiectul postarii: in ce temei legal (daca exista) pot \\"convietui\\" doua exemplare ale aceluiasi certificat de ... (vezi toată discuția)
Cum sa procedez la iesire din tara cu minor (programul de vizita) Nici Nici Buna seara, am si eu o nelamurire. Am nascut un baietel sin relatie de concubinaj, l a recunpscut iar de la6 luni ale copiluluo, a plecat platind pensia ... (vezi toată discuția)