avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 916 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Necesitate cadastru pentru efectuare partaj voluntar?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Necesitate cadastru pentru efectuare partaj voluntar?

Dupa dezbaterea succesiunii, respectiv a intocmirii certificatului de mostenitor, in urma decesului parintilor nostrii, eu si fratele meu vrem sa facem un partaj voluntar asupra terenului mostenit, in sensul ca fratele meu neavand posibilitatea acoperirii cheltuielilor privind impozitul pe teren si a cheltuielilor notariale, este dispus sa-mi cedeze o parte din teren prin partaj voluntar.Pentru efectuarea partajului voluntar se face cadastrul intregului teren sau facem divizarea conform actului de mostenire?Daca trebuie sa facem divizarea dupa actul de mostenire, in urma partajului se mai face un cadastru de divizare si apoi unul de alipire?
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 11:46, 13 Iulie 2018
Daca va cedeaza o parte din teren atunci trebuie sa faceti cadastru pentru tot terenul apoi el trebuie sa faca dezmembrare pentru partea pe care vrea sa o cedeze prin vanzare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare-cumparare intre mostenitori fara cadastru facut atitirisca atitirisca Buna ziua, Va rog sa ma ajutati si pe mine cu cateva raspunsuri. Situatia este urmatoarea: Tatal meu avea 3 frati(un frate si doua surori). La mortea ... (vezi toată discuția)
Cadastru facut, cum donez o parte din curte si casa veche? DoruD DoruD Cum se procedeaza pentru a dona o parte din curte si casa veche fratelui mare care n-a participat la succesiune dupa parinti deoarece a fost infiat de ... (vezi toată discuția)
Despre dezmembrare. nickwolfy nickwolfy Buna ziua, As dori sa stiu care sunt etapele pe care trebuie sa le urmez pentru a face o dezmembrare in cazul unei mosteniri de pe urma mamei ? (vezi toată discuția)