avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 242 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Trimiterea in judecata
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Trimiterea in judecata

Lucrez in serviciu public de 2 ani.Totul a fost ok mi-am indeplinit mereu atributiile de serviciu fiind mereu responsabil si corect.Anul trecut un colegul meu m-a rugat sa-l ajut,mai precis sa-i scriu niste facturi pe motiv ca nu are timp.le-am scris fara sa ma gandesc ce va urma.Colegul meu tinea contabilitate la o firma.Anul acesta au inceput problemele in care am fost implicat si eu din cauza acelor facturi care s-au dovedit a fi false.Am fost chemat la declaratii unde am recunoscut ca eu am scris acele facturi,insa colegul meu spune ca eu le-am introdus in contabilitate ceea ce nu este adevarat.A fost chemat si administratorul firmei care a declarat in favoarea mea spunand ca nu eu le-am introdus eu ci el.Procurorul a decis sa ma trimita in judecata acuzandu-ma de fals intelectual si fals in inscrisuri privind legea contabilitatii.Cum sa dovedesc ca nu sunt vinovat?Mai ales ca eu am recunoscut ca e scrisul meu pe ele.Sunt la prima abatere,am si declaratia administratorului in favoarea mea.Ce se va intampla la tribunal?Voi fi acuzat?Cum nu am avut niciodata probleme acum sunt speriat.Am fost chemat la procuratura sa iau la cunostinta acuzatiile ce mi-se aduc.Acum ce se va intampla cat mai dureaza pana imi trimit dosarul la tribunal?Nu se putea face ceva sa nu ajung in instanta pt ca imi voi pierde locul de munca?Sa fiu sanctionat altfel fara sa ajung la proces mai ales ca sunt nevinovat si mi-am recunoscut gresala?
Ultima modificare: Joi, 5 Noiembrie 2009
ContSters110543, utilizator
Art. 51 Cod Penal - Eroarea de fapt - `` Nu constituie infractiune fapta prevazuta de legea penala , cand faptuitorul , in momentul savarsirii acesteia , nu cunostea existenta unei stari , situatii sau imprejurari de care depinde caracterul penal al faptei ``
Daca ati putea demonstra ca intr-adevar, nu va faceti vinovat de introducerea in contabilitate a respectivelor facturi , ci ele au fost introduse chiar colegul caruia i le-ati scris , acesta ar putea fi acuzat de infractiunea de fals in declaratii . Desemenea ar putea fi incidenta infractiunea de omisiune de a incunostinta organele judiciare.
Cel putin aveti un martor insa,in privinta falsului in inscrisuri nu prea aveti cum sa va disculpati, v-ati recunoscut insa fapta iar acest lucru va avea importanta in situatia in care va urma aplicarea unei pedepse.
Puteti dovedi in instanta nevinovatia dumeavoastra respectiv cu martori: administratorul societatii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Furt facut de catre un angajat fara forme legale DTh DTh Buna ziua! Am un fost coleg de serviciu care este acuzat ca ar fi furat banii firmei angajatoare, bani ce reprezentau contra-valoare facturi. Este acuzat ca ... (vezi toată discuția)
Fals in inscrisuri sub semnatura privata& fals intelectual ContSters74561 ContSters74561 Pentru acoperirea delapidarii, gestionarul a intocmit mai multe acte justificative, pe care le-a depus in contabilitatea societatii X. Falsificarea aestor ... (vezi toată discuția)
Raspunderea pentru emiterea facturilor dezca dezca Buna ziua, doresc in masura in care se poate sa primesc un raspuns la urmatoarea speta: -am fost angajat la societatea x in calitate de reprezentant ... (vezi toată discuția)