avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1089 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediere pe motive absurde. Ce ar trebui să fac ca ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediere pe motive absurde. Ce ar trebui să fac ca să îi dau în judecată, sau ce pași să urmez?

Buna ziua lucrez la o firma care se ocupa cu vanzarea de tabla si tamplarie pvc in urma cu ceva luni in urma mai exact de paste am lucrat toata saptamana peste program inclusiv si sambata cand am cerut sa plateasca orele am primit un raspuns ca " cand o platesc eu salariile atunci sa imi fac programul si imediat dupa mi - a cerut cererea de demisie am refuzat sa semnez si am zis ca merg la itm. Apoi apele s-au calmat acum 3 săptămâni alt conflict cu un coleg de munca care sotia lui lucreaza cu sotia mea la o alta institutie s-au certat tin sa precizez ca respectivul coleg are functie de agent vanzari in fine atunci iar am fost solicitat sa imi dau demisia pe motiv ca sotiile noastre s-a certat si ca are de ales dintre mine si el si a decis ca eu sa plec iar am zis ca ma duc la itm. Si iar sa aplanat treaba . Azi de la prima ora primesc mesaj ca nu mai are nev de serviiciile mele precum ca as fi furat din firma dar nici o dovada nimic spuneti ce ar trebui sa fac legal ca sa il dau in judecata sau ce pasi sa urmez
Ultima modificare: Duminică, 15 Iulie 2018
Manuela Rășină, administrator
Da. Trebuie sa mearga la un avocat neaparat care sa ia legatura cu patronul si sa ii puna in vedere procedurile legale.
Nu trebuie el singur sa ia masuri.
Daca i-a fost interzis sa mearga la munca, nu se poate prezenta la locul de munca.
Dar chestiunile acestea sunt chestiuni de FAPT, care trebuie consemnate in scris.

Trebuie fotografiat mesajul text de pe mobil si mers la avocat imediat.

Nu trebuie salariatul sa faca el demersuri personale ca mai rau se incurca treburile.
buna dimineata mi-a fost interziz verbal nu in scris in fine ma pot prezenta la munca deci nu?
Va prezentati la munca, in mod normal.
In absenta vreunei informari scrise care sa spuna altceva, contractul dumneavoastră de muncă rămâne valabil si in vigoare.

Succes si calm!

ionuthau a scris:

buna dimineata mi-a fost interziz verbal nu in scris in fine ma pot prezenta la munca deci nu?

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
În cazul în care angajatorul refuză să va primească la lucru, fără să fi dispus concedierea dvs., va puteti adresa instanţei solicitând direct reintegrarea în funcţie şi plata unor despăgubiri.
Sigur, mergi la munca normal, daca patronul a glumit cand ti-a interzis accesul in institutie. Dar daca te invita sa iesi afara din incinta, trebuie sa te conformezi altfel comiti o infractiune. Interdictia verbala e suficienta. Nu e nevoie de invitatie speciala cu antet ca sa iesi din incinta. Poate chema politia. Poti fi retinut (arestat in definitia europeana)
Cf legii, chiar ei te pot incatusa (cu catuse de plastic, cei drept) si te pot izola pana la venirea autoritatilor. Nu e nicio gluma. Ia-ti avocat!

Alte discuții în legătură

Carte de munca si lichidare ancaiordache ancaiordache Buna ziua, Pe data de 14 septembrie 2007 mi-am incetat activitatea, prin demisie, la SRC Liberta SRL. Angajatorul a fost de acord sa nu mai efectuez cele 15 ... (vezi toată discuția)
Mi s-a incetat cim si mi s-au modificat clauzele contractuale fara sa stiu! ce pot face? dorudoru dorudoru Am fost anuntata de Inspectia muncii Bucuresti cum ca: din data de 15.05.2011 Mi sa desfacut contractul de munca cu : Art.55 lit. B - din codul muncii. Fara ... (vezi toată discuția)
Eploatarea angajatelor carmen silva carmen silva Buna ziua, Am o cunostinta care lucreaza intr-o firma privata. Patronul firmei le obliga pe angajate sa ramana peste programul de opt ore care 2 ore pe zi ca ... (vezi toată discuția)