Username33 a scris:
Mă sperie oarecum atitudinea ce o poate adopta judecătorul când vede că atac actul în sine și nu hotărârea scrisă pe acel act.
Oare-mi spune cineva cum ar trebui motivată cererea pentru ca subiectul principal să fie actul juridic și nu hotărârea ?
Chiar și numele îi spune „Nulitatea Absolută a unui act juridic”.
Este logic că dvs. în acțiunea civilă cereți anularea definitivă a actului juridic, adică a procesului verbal al Adunării Generale, dar asta doar dacă aveți dovezi de încălcare flagrantă a unei norme juridice publice, care să afecteze mai mulți proprietari.
Eu, cel puțin, am câștigat 2 procese cu obiectul Nulitate Absolută a unui act juridic (hotărârea Adunării Generale - procesul verbal în sine) pe baza faptului că șefii Asociației nu au adus dovada convocării și reconvocării tuturor proprietarilor, care trebuiau să fi semnat TOȚI în Tabelul Nominal Convocator obligatoriu, fără de care hotărârile sunt nule de fapt și de drept !
Citiți ce scrie în Legea 230/2007, art. 24, alin.3 și mai ales H.G. nr. 1588/2007, art. 14, alin. 5, care sunt extrem de explicite și pentru un copil că hotărârile se vor anula dacă nu se aduce dovada semnăturilor tuturor proprietarilor în acel T.N.C. !
DACĂ DVS. CEREȚI NULITATEA ABSOLUTĂ NU MAI E NEVOIE DE TERMENUL DE 45 DE ZILE DIN ART. 26 AL LEGII 230/2007 (N.A. E IMPRESCRIPTIBILĂ ȘI SE POATE INVOCA ORICÂND), MAI ALES DACĂ VEȚI CONTESTA FAPTUL CĂ LA PRIMA A.G. NU AU FOST CONVOCAȚI TOȚI PROPRIETARII (spune asta la finalul acelui art. 14, alin. 5) !
Să nu uitați să cereți și „restitutio in integrum”, să vi se restituie inclusiv sumele pentru Fondurile Asociației cerute în acel proces verbal care e nul din start !