avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 596 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie anticipata egala cu ajutorul social
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie anticipata egala cu ajutorul social

Daca o persoana care are o vechime de 38 de ani la aceeasi societate unde plata se facea conform realizarilor si nu a contractului de munca, doreste sa iasa la pensie anticipata partial deoarece nu indeplineste conditiile de varsta [58 + 2 ani(deoarece se afla in zona toxica)], este legal ca dupa ce primeste decizia de pensionare aceasa sa fie echivalentul ajutorului social?
Cel mai recent răspuns: LIVIU NISTEA , utilizator 12:47, 15 Iulie 2018
Depinde de marimea veniturilor realizate pentru care s-a platit contributia pentru pensie. Daca acestea au fost mai mici de 58% din salariul mediu din luna respectiva, pensia va fi mai mica decat ajutorul social. La ora actuala ajutorul social reprezinta 58% din valoarea punctului de pensie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Varsta pensionare eu12 eu12 Buna ziua, mama mea in varsta de 58 ani impliniti in septembrie 2012 si cu o vechime de aproape 39 ani in invatamant ar vrea sa iasa la pensie. Intrebarile ... (vezi toată discuția)
Pensionare anticipata partiala 4xtreme 4xtreme Buna ziua, Cand poate iesi la pensie un barbat nascut in mai 1951, cu o vechime in munca de 38 ani si jumatate (+ armata 1,5 ani in cazul in care acestia se ... (vezi toată discuția)
Pensionare femei stelaalbu stelaalbu Buna ziua. O intrebare in legatura cu varsta de pensionare. Mama mea a implinit pe 3 iulie varsta de 58 de ani iar in octombrie 2012 face 36 de ani vechime. ... (vezi toată discuția)