Daca o persoana care are o vechime de 38 de ani la aceeasi societate unde plata se facea conform realizarilor si nu a contractului de munca, doreste sa iasa la pensie anticipata partial deoarece nu indeplineste conditiile de varsta [58 + 2 ani(deoarece se afla in zona toxica)], este legal ca dupa ce primeste decizia de pensionare aceasa sa fie echivalentul ajutorului social?
Depinde de marimea veniturilor realizate pentru care s-a platit contributia pentru pensie. Daca acestea au fost mai mici de 58% din salariul mediu din luna respectiva, pensia va fi mai mica decat ajutorul social. La ora actuala ajutorul social reprezinta 58% din valoarea punctului de pensie.
Varsta pensionare
eu12
Buna ziua, mama mea in varsta de 58 ani impliniti in septembrie 2012 si cu o vechime de aproape 39 ani in invatamant ar vrea sa iasa la pensie. Intrebarile ... (vezi toată discuția)
Pensionare femei
stelaalbu
Buna ziua. O intrebare in legatura cu varsta de pensionare. Mama mea a implinit pe 3 iulie varsta de 58 de ani iar in octombrie 2012 face 36 de ani vechime. ... (vezi toată discuția)