Buna ziua, pe contractul apartamentului meu sunt titular de contract eu si sotul meu. Sotul meu a încheiat un contract de comodat pentru o suprafata de 20 m fara a ma trece si pe mine in acest contract de comodat ca si proprietar. Este valabil contractul? Ce pot face ca sa recuperez o taxa de chirie deoarece eu am aflat abia dupa doi ani de la întocmirea contractului. Scopul închirierii este de a a cea sediu pentru asigurari. Va multumesc.
Comodatul se acorda de catre persoana care are uzufructul imobilului. Daca sotul are dreptul de uzufruct atunci el singur poate semna comodatul. Daca nu, nu.
Trebuie sa va adresati coproprietarului si sa ii cereti o socoteala la banii care i-a primit, si sa ii cereti sa va dea banii cuveniti.
Daca refuza, va puteti adresa instantei pentru a pune poprire pe banii firmei de asigurari, care va fi obligata sa va dea jumatate din chirie, pe viitor.
Pentru trecut, obtineti impotriva sotului o hotarare sa va despagubeasca.
Dar va trebui sa dovediti ca nu mai locuiti impreuna si ca toate averile sunt separate - adica nu mai aveti drept de proprietate comuna la venituri. Adica sunteti separati cu averile. (in afara de cele deja detinute impreuna pana la separare)
Daca a fost incheiat un contract de comodat atunci esenta acestuia este ca bunul se da spre folosinta gratuit .Cred ca amestecati niste notiuni,comodat,taxa de chirie etc termeni pe cate evident nu I cunoasteti Încercați să dați mai multe amănunte despre situația dumneavoastră și ce anume doriți.