avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... retroactiv alocatie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

retroactiv alocatie

exista temei legal pt plata retroactiv a alocatiei pt copii, cea in cuantum de 200 de lei sau exista un termen in care trebuie depus dosarul pt acordarea acesteia, iar depasirea termenului prescrie dreptul la alocatie?
Cel mai recent răspuns: mihaela71 , utilizator 10:48, 9 Noiembrie 2009
in mod logic dosarul pentru alocatie ar trebui preluat in ziua urmatoare nasterii copilului ( de fapt dupa eliberarea certificatului de nastere), dar cum la noi nu exista logica in foarte multe lucruri, dosarul pentru alocatie se ia in aceeasi zi cu cel pentru plata indemnizatiei pentru cresterea copilului.Termenul pentru depunerea acestuia este de 60 de zile de la data nasterii copilului.Cred ca se poate obtine si derogare de la aceasta regula si trebuie incercat.Nu se mentioneaza in nici o reglementare ca depasirea termenului prescrie dreptul la alocatie.Oricum, aceasta ar fi o alta aberatie.Incercati sa discutati direct cu cei de la alocatii.Sper sa aveti succes.
alocatia se plateste de la data depunerii cereri.

Art. 6 din Legea 61/1993: - (1) Stabilirea dreptului de alocaţie de stat pentru copii se face pe baza cererii şi a actelor din care rezultă îndeplinirea condiţiilor de acordare a acestui drept.
(4) Dreptul la alocaţia de stat pentru copii se stabileşte începând cu luna următoare celei în care s-a născut copilul, iar plata drepturilor se face începând cu luna următoare depunerii cererii.
(5) În cazul în care cererea este înregistrată ulterior lunii în care s-a născut copilul, plata alocaţiei de stat pentru copii se poate face şi pentru perioadele anterioare, dar nu mai mult de 12 luni.
Buna ziua!scriu la acest topic problema mea in ideea sa nu mai adaug unul nou.
in situatia in care mama are un copil din prima casatorie si e in intretinerea sa,iar in februarie a nascut al 2-lea copil rezultat din casatoria actuala,beneficiaza de indemnizatie crestere copil,iar sotul e angajat cu salariu minim pe economie poate beneficia de alocatie complementara pt cei 2 copii?de la asistenta sociala din orasul nostru raspunsul a fost "nu"deoarece nu e caz social,dar nu gasesc logica.odata ce veniturile sunt atat de minime cum sa nu ai acest drept?astept raspuns.
Multumesc!
O zi buna!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Depunere dosar pentru alocaþia de stat pentru copii Loredana_84 Loredana_84 Buna ziua, Daca urmeaza sa nasc in luna iulie 2014, cand depun actele in vederea obtinerii alocatiei de stat pentru copii (nu dosarul pentru indemnizatia ... (vezi toată discuția)
Plata alocatie retroactiv iavorenciucmarius iavorenciucmarius Buna ziua, as dori si eu daca se poate un raspuns la o intrebare.Am nascut in strainatate un baietel in 16 12 2012. Mentionez ca acest lucru a fost din motive ... (vezi toată discuția)
Alocație de stat nimenea nimenea Buna ziua! Va rog care este termenul de depunere a dosarului pentru alocația de stat de la nașterea copilului? (vezi toată discuția)