avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1033 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Plângere? Sau ce este de făcut
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Plângere? Sau ce este de făcut

Buna ziua. M am confruntat astăzi cu o problema și as vrea sa știu ce e de făcut. In cursul zilei de azi, prietena mea a ieșit din casa(un complex de vile cu curte comuna), unde a fost abordata de mătușa mea,ea nefiind de acord cu relația care o am cu ea. A început sa o jignească, făcând o cur*a,cățea, amenințând o ca dacă nu se desparte de mine o va calcă în picioare în fata casei ei și tipând la ea, toate de fată cu copilul prietenei mele în vârstă de 5 ani. Vrând să domolească situația, prietena mea s a urcat în mașină împreună cu copilul, unde a fost urmărită de mătușa, venind cu o piatră în mână, lovindu i mașina cu pumnii și scuipând o pe iubita drept în fața, geamul era puțin dat în jos,toate astea întâmplându-se sub ochii copiluiui de 5 ani care îi este frica acum să mai iasă din casă și care a fost martor la toate cele văzute , speriat și plâns, văzând ca mama ii este agresata, înjurata, scuipata și batjocorita.
Nu mai zic, ca a făcut o sa se simtă ultimul om de pe pământ, fiind și un vecin de fata martor, făcând o de rușine și tratând o ca pe un câine.
Dacă se poate as vrea sa știu ce este de făcut, plângere la politie, sau trebuie vorbit cu un avocat, pentru a răspunde mătușa pt ceea ce a făcut. Și dacă se poate, cam unde s ar încadra toate faptele astea as vrea sa știu. Aștept un răspuns, mulțumesc anticipat și scuze de deranj.
Ultima modificare: Luni, 16 Iulie 2018
Mihaimihai5, utilizator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 10:34, 17 Iulie 2018
Puteti depune o plangere la politie in scris, cu nr. de inregistrare/ data, in colaborare cu un avocat (in baza unui contract de prestari servicii) sau fara sprijinul avocatului.
Formulati plangere penala pentru amenintare, eventual si distrugere.
Ultima modificare: Luni, 16 Iulie 2018
Manuela Rășină, administrator
În momentul depunerii plângerii trebuie făcută deja colaborarea cu avocatul, sau pot depune plângerea azi de exemplu, și maine sau poimâine sa fac contractul cu avocatul?
Mulțumesc
Dacă vreți să apelați la avocat redactarea plângerii o va face avocatul.
Puteti apela si ulterior la avocat dar ar fi de preferat sa va susțină de la început 8n speranta ca va urgenta audierea persoanei.

Cazul însă nu e clar ca e de mare gravitate pentru polițiști.
Cred ca mai eficienta ar fi o acțiune civila dar depinde si ce reacții va crea persoanei chemate în judecată.
Plângerea la poliție ar fi utila ca i-ar fi atrasă atenția persoanei.
Ultima modificare: Marți, 17 Iulie 2018
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Are voie un politist sa te jigneasca ? Dogariu Catalin Dogariu Catalin Ma aflat afara in data de 17/03/2020 la ora 22:00. Iesisem de la munca, m-am dus la magazin sa imi cumpar cate ceva printre care si bere dupa m-a sunat un ... (vezi toată discuția)
Agresare fizica si lovituri cu bata de baseball Tashabac Tashabac Buna ziua, aseară pritenul meu a mers la un Fast food iar eu am rămas sa-l astept in maşina, aveam avariile pornite maşina fiind oprită pe strada. Când ... (vezi toată discuția)
Cum pot dovedi ca tatal meu este un pericol? vcsvcs vcsvcs totul a inceput in 2013-2014,el din cauza stresului nu se mai odihnea,noptile nu le dormea,rare ori mai putea sa adoarma cateva ore, a fost la control iar ... (vezi toată discuția)