avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 398 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... contract de participatiune
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

contract de participatiune

am un coleg care are pamantul si eu vreau sa fac o constructie pe el si dupa ei sa atragem firme deschidem si noi atelier auto si impartim profitul pe din doua. Pana aici totul este bine , urmeaza treaba cu m sa facem actele si sub ce forma sa ne asociem sa nu ne fie frica de acum vreo 30 ani ca ne putem insela intre noi. Apare in primul rand frica, ca cel cu pamantul poate oricand sa zica gata si ce fac eu dupa ce am construit si bagat o gramada de bani. Se poate sa concesionez pamantul de la el pe 30 ani si pe el sa-l iau asociat in firma cu 49%, sau sa iau terenul in comodat pe aceeasi perioada si cu el la fel in firma. problena este sa nu aiba portite ca si proprietar al pamantului sa spuna pas dupa o vreme si sa trebuiasca sa evacuez terenul
Cel mai recent răspuns: busu_mn , utilizator 17:45, 4 Noiembrie 2009
Incheiati un contract de superficie pentru a edifica constructia si cesionati procentul stabilit din societate.
trebuie sa fac dezmembrare sau trec in contract cata suprafata folosesc din total

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare teren concesionat bittta bittta vreau sa cumpar un teren intr-un sat de la o persoana care il are concesionat de la Primarie pe 99 de ani. dar imi pune o conditie: cat mai repede sa torn ... (vezi toată discuția)
Drept folosinta-urgent anasm anasm spuneti-mi va rog care este calea cea mai scurta sa inscriu in CF un drept de folosinta?Mentionez ca sunt proprietar al unei cladiri, iar statul roman asupra ... (vezi toată discuția)
Comodat cu probleme looneytunx looneytunx Buna ziua. Lucrez la o firma de cadastru si m-am lovit de urmatoarea problema: - Proprietarul X1 si X2 (sot si sotie) detine teren cu doua constructii ... (vezi toată discuția)