avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bunuri comune soti
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bunuri comune soti

Daca in timpul casatoriei un sot dobandeste un bun, de exemplu un autotursim, doar din venitul propriu, este considerat bun comun? Sau se poate considera bun propriu? Multumesc.
Ultima modificare: Luni, 16 Iulie 2018
Laura Vitan, utilizator
Cel mai recent răspuns: Laura Vitan , utilizator 07:08, 17 Iulie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, orice bun dobândit în timpul căsătoriei este considerat bun comun. Daca doriți ca bunurile dobândite în timpul căsătoriei să fie bunuri proprii a unuia dintre soți aveți posibilitatea de a opta pentru un alt regim matrimonial decât cel al comunităţii legale, respectiv regimul comunităţii convenţionale sau cel al separaţiei de bunuri.
Buna dimineata,
Multumesc mult. In acest caz ce trebuie facut? trebuie contactat un notar? Sau unde se declara aceasta decizie? Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare casa de un sot Mara 30 Mara 30 Va rog sa ma ajutati cu un sfat: sunt casatorita de 4 ani si doresc sa imi cumpar o casa care doresc [b]sa fie doar bunul meu propriu[/b], deoarece banii imi ... (vezi toată discuția)
Contract prenuptial sau nu ,ma intereseaza imobilul proprietate personala ! soarece_80 soarece_80 Buna seara ! nustiu daca am postat bine aici.... Urmeaza sa ma casatoresc,in scurt timp,o saptamana, dar n-as vrea sa impart cu viitoarea sotie imobilul ... (vezi toată discuția)
Conventie matrimoniala marya_mara59 marya_mara59 urmeaza sa ma casatoresc, eu am un aparatment proprietate personala,este renovat, mobilat si am un salariu mai mare decat al viitoarei sotii. Doresc sa fac o ... (vezi toată discuția)