avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 591 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

Buna ziua.am si eu o intrebare legata de succesiune si urmariile ei.povestea sta in felul urmator.de cand a murit bunicul meu(acum 4 ani), copii lui ( tata si fratele lui ) nu au facut succesiunea pe pamant.pamantul consta in casa + gradina care ar trebui importit in mod egal.fratele tatalui meu are o relatie de aprox. 20 ani cu o femeie care de abia anul trecut sa oficializat(casatorie).intre timp relatia intre cei 2 frati sa stins din cauza terenului, iar in urma cu 2 zile,tata a primit citatie in instanta pt refuzare succesiune.ce se intampla mai departe?poate tatal meu pierde terenul aferent ?
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 20:43, 16 Iulie 2018
Buna seara,
NU. Tatal trebuia sa primeasca si cererea de chemare in judecata daca este vorba despre o chemare in judecata sau sa mearga la notar daca este vorba despre dezbatere succesiune la notar.
Daca este in instanta cititi cererea de chemare in instanta si formulati intampinare.
Daca nu ati primit cererea atunci mergeti la instanta si solicitati o copie si formulati imediat intampinarea.
Daca nu va pricepeti apelati la un avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire apartament marianvl marianvl Buna ziua.Am o problema legata de o mostenire,mai exact de un apartament cu 3 camere.Suntem 3 frati,tata este decedat din 2005,iar mama de anul ... (vezi toată discuția)
Succesiune dupa mama ramasa vaduva Marica_sz Marica_sz Bună ziua, Pe scurt prezint situația actuală: Tata a murit în 1986 august, în decembrie a avut loc succesiunea , la care în mod normal ... (vezi toată discuția)
Declaratie de acceptare rcorinat rcorinat Buna ziua, Tatal meu nu doreste sa se prezinte la succesiune, desi a primit citatie acasa prin instanta. Mentionez ca nu au trecut inca 6 luni de la moartea ... (vezi toată discuția)