avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 889 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Autorizare PSI ???
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Autorizare PSI ???

Ma poate ajuta cineva cu informatii privind date de contact de la inspectoratul spre care ma pot indrepta ca sa aflu opisul documentelor necesare pt autorizare PSI ? Am vazut in Ordinul nr. 80/2009, dar....as vrea sa aflu mai exact ce trebuie scris in memoriu si alte detalii.
Plus ca noi deschidem un pc de lucru cu destinatia de birouri si depozit...Nu stiu daca ma incadrez in situatiile expuse acolo ca fiind situatii in care se impune autorizarea.
Nu construim, nu modificam.....doar ne mutam intr-o hala unde vom avea si birouri si depozit !

Ma poate ajuta cineva sa-mi spuna de ce autorizatii si catre ce autoritati as putea sa ma indrept? Heeeelp ! Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: praslea , utilizator 14:01, 11 Noiembrie 2010
Daca ma poate ajuta cineva sa-mi spuna de ce autorizatii mai este nevoie. E un depozit in care depozitam proaduse parafarmaceutice printre care si produse de origine animala, fapt pt care facem dosarul deja pt autorizare de la Directia Sanitar Veterniara.
Dar ce alta autorizatie mai este necesara ? Este cineva care imi poate oferi cateva sugestii? Va multumesc mult!
In cazul dumneavoastra, ar fi mai bine sa mergeti la Brigada de Pompieri a mun. Bucuresti, iei au un ofiter care se ocupa de autorizari, va spune ce va trebuie si ati terminat povestea.
Din cate mai stiu eu autorizarea PSI se impune la ,, depozitari'' in mod obligatoriu cand suprafata este mai mare de 500 mp, printre altele se face un memoriu tehnic de rezistenta la foc a cladirii care va trebui parafat de un inginer autorizat de MLPAT.
Pentru celelalte autorizatii, in baza declaratiei depuse la Reg. Com., DSP si DSV vor veni in control si vor constata daca indepliniti conditiile.
Ultima modificare: Miercuri, 4 Noiembrie 2009
Florian Turlete, Avocat
DAIANA_ a scris:
informatii privind date de contact de la inspectoratul spre care ma pot indrepta ca sa aflu opisul documentelor necesare pt autorizare PSI ? Am vazut in Ordinul nr. 80/2009, dar....as vrea sa aflu mai exact ce trebuie scris in memoriu si alte detalii.
Plus ca noi deschidem un pc de lucru cu destinatia de birouri si depozit...Nu stiu daca ma incadrez in situatiile expuse acolo ca fiind situatii in care se impune autorizarea. Nu construim, nu modificam.....doar ne mutam intr-o hala unde vom avea si birouri si depozit !

Buna ziua,
In principiu, daca reamenajati sau folositi un spatiu pentru destinatiile specificate de Dvs. trebuie sa aveti un Proiect tehnic de amenajare, unde arhitectul elaborator ar fi intocmit un "Memoriu tehnic cu masuri PSI" si un "Senariu la foc". documente care se supun avizarii la:
Corpul Pompierilor Militari Brigada de Pompieri "Dealu Spirii" a Capitalei
Adresa Calea 13 Septembrie, nr. 135
Telefoane non - stop: 410.53.16, 410.53.48
Telefoane pentru informatii: - 410.53.16, 410.53.48 - interior 190.
Programul de lucru cu publicul: - Zilnic între orele 07:30 -15:30 (de luni pâna vineri).
Consultati si Ordinul Ministerului de Interne nr. 791 din 02/09/1998 publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 384 din 09/10/1998 pentru aprobarea Normelor metodologice de avizare si autorizare privind prevenirea si stingerea incendiilor.
Cu stima,
Expert judiciar Eugen Marcov

Va recomand sa nu mai cautati Ordinul 791 din 1998 pentru ca acesta a fost abrogat de catre Ordinul Ministerului Administratiei si Internelor nr. 1312/2006.
Ordinul 1312/2006 a fost si el abrogat de Ordinul 1435/2006, care la randul lui a fost abrogat de catre Ordinul Ministerului Administratiei si Internelor nr. 80/2009 din 06/05/2009 pentru aprobarea Normelor metodologice de avizare şi autorizare privind securitatea la incendiu şi protecţia civilă.
Ultimul ordin este in vigoare ... astazi.
Cu stima,
Ultima modificare: Joi, 11 Noiembrie 2010
praslea, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stingatoare micutu50 micutu50 Buna ziua, Intrebarea este: Exista in legislatia undeva specificat ca stingatoarele trebuie sa fie prinse pe perete si nu pot sa le las pe ... (vezi toată discuția)
Un ordin poate abroga o lege? vio.micle vio.micle Va rog sa-mi spuneţi daca un ordin a unui ministru abroga o lege . In speta Ordinul OMTI nr. 1019/2009 iar cei din cadru ARR refuza sa mai elibereze ... (vezi toată discuția)
Autorizatie de securitate la incendiu luizastroe luizastroe Buna ziua, va cer ajutorul într-o problema. Am închiriat un spațiu la demisolul unei clădiri în 10.01.2013, iar in data de 04.06.2013 am fost amendata de ... (vezi toată discuția)