avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 371 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Declaratia unica chirii
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Declaratia unica chirii

Cum se declară venitul din chirii dacă contractul de inchiriere a fost facut pe unul din soti si au cote 50/50? Contractul este din 2017 si continua in 2018. Pe 2017 a plătit impozitul unul din soti. Pe 2018 am inteles ca trebuie împărțit venitul pe cotele parti deținute. Ar trebui declarat nr. contract si valoarea doar jumătate si jumătate la celalalt sot, care nu apare in contractul de inchiriere si nu exista un act notarial de cedare venituri?
Ultima modificare: Marți, 17 Iulie 2018
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 16:12, 17 Iulie 2018
Da, cam asa cum ati dedus, cate jumatate la fiecare, in declaratia fiecaruia. Dar e indicat sa mergeti la finante si sa incercati sa cereti sfatul si sa vedeti cum o sa rezolvati cu ce scrieti ca s-a facut anul trecut, adica unul a platit impozitul pentru ambii, ceea ce acum, venind cu declaratii pentru fiecare, va fi mai dificil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit,cas,cass ionelazibi_94 ionelazibi_94 buna seara doresc si eu sa ma lamuriti asupra unor probleme.in primul rand as dori sa stiu ce taxe datorez anul acesta fiscului din cedarea folosintei ... (vezi toată discuția)
Contract inchiriere doua persoane fizice cu o persoana juridica ContSters194995 ContSters194995 Doresc sa inchei un contract de inchiriere imobil. Imobilul este detinut de 2 persoane, surori, 50/50, Acesta va fi inchiriat unui SRL pentru a-i servi ca ... (vezi toată discuția)
Declaratia unica giocont giocont Buna seara, In situatia in care proprietari ai unui imobil sunt atat sotul, cat si sotia, iar contractul de inchiriere imobil este semnat doar de unul din ... (vezi toată discuția)