avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 805 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... plecarea cu minorul din tara pe parcursul unui preoces ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

plecarea cu minorul din tara pe parcursul unui preoces de stabilire a domiciliului

Buna ziua,
sunt intr-un proces de stabilire a custodiei minorului,pana in prezent avem custodia comuna pentru ca s-au tot amanat sedintele din diverse motiv.Acum mama impreuna cu minorul in varsta de 3 ani au plecat in Anglia cu o procura facuta de mine pana sa ne despartim si sa se deschida acest proces. Acum intrebarea mea : Este legal sa paraseasca tara impreuna cu minorul cu acea procura in conditiile in care procura a fost facuta inainte de proces iar acum nu mi s-a cerut acordul si procesul este in continuare in desfasurare?
Buna ziua!
Atat timp perioada trecuta in procura este valabila, adica procura nu a expirat ca sa ma exprim asa, fara sa fie trecuta vreo alta mentiune in ea- conditie sau termen , este un act valabil, in fiinta care produce efecte, deci poate fi utilizata.
ok dar avand in vedere ca procesul nu s-a incheiat , custodia este comuna nu avea obligatia de a ma instiinta de aceasta plecare chiar daca ea inca detinea acel document valabil?
Se prezuma acordul dvs. in conditiile in care mama are o procura valabila. In momentul in care v-ati dat deja acordul este excesiv sa va ceara acordul si intr-o alta forma.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imputernicire pentru calatorie minor din anglia spre romania milimilagros milimilagros As dori sa stiu daca pot parasi Anglia cu un minor, in conditiile in care am venit aici acum 4 luni pe baza unei procuri facute la notariat , semnata de tatal ... (vezi toată discuția)
Iesire din tara cu un copil minor felice76 felice76 Buna ziua! As dori sa ma informati cu privire la conditiile care sunt impuse pentru iesirea din tara a unui copil minor.Precizez ca imi este incredintat ... (vezi toată discuția)
Pasaport pentru minor marianaioana marianaioana Buna ziua . Eu si sotul meu locuim in Anglia . Deorece toata lumea cunoaste viata din Romania,doresc sa o aduc pe soacra,cumnata si fetita ei aici . Din ... (vezi toată discuția)