avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 521 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Maternitatea si Serviciul
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Maternitatea si Serviciul

Buna ziua,
am o rugaminte mare, sunt insarcinata, am anuntat in scris la servici, acum pe data de 2 am revenit din medical, stau intr-un birou improvizat deoarece in locul meu a adus o alta fata de la alt departament, nu acest lucru ma deranjeaza deoarece acolo este curent, iar eu avand artroza, plus sarcina, nu mi-ar fi fost bine, intrebarea mea este, daca ei au voie legal sa imi schimbe postul, in cartea de munca unde figurez cu Asist Manager, si intrebarea cea mai importanta, au voie sa imi taie din salariu?! Am auzit doar zvonuri, nimic concret, dar felul in care se comporta lasa de dorit, oricum eu sunt acoperita, anuntul a fost dat in scris, si totul inregistrat si ajuns la resurse umane. Va rog frumos, cand ve-ti putea sa imi dati si mie un raspuns. Va multumesc frumos. Cu respect, Eve
Cel mai recent răspuns: Eve Genoveva , utilizator 10:35, 6 Noiembrie 2009
Consultati OUG 96/2003 actualizata cu privire la protectia maternitatii la locul de munca.
Din salariu nu au voie sa va taie. Pot face un act aditional de modificare salariu de baza, care trebuie semnat si de dvoastra.
Nici postul nu au voie sa vi-l schimbe legal - cel mult va pot pune asist. manager la un alt departament, dar tot asist manager, nu puteti deveni fara acordul dvs. nici vanzatr, nici director.

Asigurati-va si ca aveti dovada ca ati anuntat sarcina.

Daca este cazul, incercati si sa intrati in concediu de risc maternal (daca conditiile concrete de la locul de munca va pun in pericol santatatea dvs. si a copilului).
Multumesc frumos ptr raspuns. Cu respect.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Femeia gravida la locul de munca ContSters179234 ContSters179234 Buna ziua, Au voie angajatorii sa ma oblige sa invat pe o alta colega (care imi va lua locul dupa ce voi intra in concediu de maternitate) in timp ce sunt ... (vezi toată discuția)
Drepturi salariale raiderstorm raiderstorm Exemplu de jaf sau cum oare il pot denumi: La o firma la care se lucreaza in ture facandu-se schimbul 1,2,3 Sambata sunt chemate la lucru turele care in ... (vezi toată discuția)
Program redus gravida Eve Genoveva Eve Genoveva Buna ziua, am o mare rugaminte daca ma puteti ajuta cu un raspuns, dar cu siguranta da, pentru ca m-ati mai ajutat odata si va multumesc foarte mult pentru ... (vezi toată discuția)