Situatia e urmatoarea:
Multinationala la care sunt angajat a primit prin email o reclamatie la adresa mea. Reclamantul,sa il numim R,spune ca eu as fi dat informatii confidentiale despre el lui K.
Mentioneaza ca el,adica R, este in conflict cu K de ceva timp,iar pe baza informatiilor primite de la mine, K ar fi ras de el si l-ar fi defaimat.
Cere firmei sa ia masuri impotriva mea si spune ca poate aduce dovezi in sustinerea afirmatiilor sale. Mentioneaza de asemenea ca nu ma cunoaste personal. In schimb spune ca eu sunt prieten apropiat cu K.
Problema este ca eu nu ii cunosc nici pe R ,nici pe K.
Am senzatia ca firma nu este foarte interesata de a afla adevarul, si probabil va dori sa o lase in coada de peste.
Eu,in schimb,trebuie sa aflu ce s-a intamplat,banuiesc ca este o confuzie,dar pana la a demonstra acest lucru colegii ma privesc cu suspiciune.
Indiferent de demersurile facute sau nefacute in viitor de firma multinationala, eu doresc sa ii fac acestui om, lui R, o sesizare pentru a raspunde de afirmatiile mincinoase facute la adresa mea,si care imi pot dauna pe viitor carierei.
Cui trebuie sa ma adresez?Va rog mult sa ma indrumati
Nu este de competenta societatii unde lucrati multinationala sau srl ul din colt sa solutioneze/cerveteze astfel de sesizari ,practic plangerea respectiva neavand nici o legatura cu activitatea desfasurata de dvs la locul de munca.Temerile dvs mi se par putin justificate,greu de dovedit intr un eventual dosar civil in care ati solicita daune morale.Ar trebui dovedit un prejudiciu ca ati fost cercetat,retrogradat ,supus dispretului colegilor etc datorita acelei plangeri mincinoase.Sunt zeci de argumente contra ,din punctul meu de vedere nu prea aveti sanse.Daca vreti sa il sicanati si dvs formulati o plangere la politie in care relatati situatia .macar va fi chemat pt o declaratie.
Reclamatia se bazeaza chiar pe indatoririle de serviciu,pe care eu le-as fi incalcat.Este vorba despre niste date pe care le putea da oricare coleg si nici nu sunt relevante.Mirarea mea este cum a ajuns numele meu sa fie vehiculat.
Asta ma enerveaza foarte mult si cred ca nu este normal sa ma culc pe o ureche atunci cand cineva vorbeste despre mine lucruri neadevarate.Plus ca nu stiu cine sunt cele doua persoane .
E foarte buna sugestia cu reclamatia la politie,va multumesc.