avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 527 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... dovezi intretinere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

dovezi intretinere

Buna ziua.Eu am sa trec direct la subiect si sper din tot sufletul sa primesc un raspuns prompt.Eu impreuna cu mama mea am incheiat acum 6 ani un contract de intretinere in care mama isi rezerva dreptul de uzufruct viager.Actul e incheiat la notar mama a fost asistata si de un reprezentant al autoritatii tutelare in momentul acela.Mentionez ca eu am grija de mama achit toate cheltuielile ii fac curat mancare spalat medicamente ma rog tot ce are nevoie pentru a avea o batranete linistita si lipsita de griji.Notarul la care s a incheiat actul mi a spus ca facturile de utilitati ma refer la gaz curent etc nu e obligatoriu sa le trec pe numele meu impozitul fiind doar pe numele meu.In contract sunt precizate bine obligatiile de intretinere ,medicamente ,ingrijiri medicale,locuinta cu lumina si incalzire,imbracaminte,curatenie,toate cele necesare unui trai decent si inmormantare potrivit obiceiului locului.In contract este specificat si faptul ca intretinerea se presteaza in apartamentul care face obiectul contractului.In finalul actului se apreciaza valoarea obligatiei de intretinere la suma de...... si a apartamentului la suma de....iar pe o perioada de 10 ani o apreciem la...... Intrebarile mele sunt urmatoarele
1.Este necesar sa trec facturile de utilitati pe numele meu sau e suficient daca le pastrez chiar daca sunt pe numele mamei?
2.De ce apreciaza valoarea intretinerii pe acei 10 ani?in contract mentionez ca e stipulat ca trebuie sa am grja de mama pe tot timpul vietii?
3.Ce dovezi trebuie sa pastrez ca sa pot dovedi daca va fi cazul vreodata ca prestez intretinerea?Mentionez ca mama are drept de uzufruct viager si dovada medicala cum ca e in deplinatatea facultatilor mintale in momentul incheierii actului.Ne intelegem foarte bine mama e multumita dar vreau sa ma asigur ca totul este in regula pt ca investesc de 6 ani destul de multi bani.Sper sa reusiti sa ma linistiti.Multumesc din toata inima.
Cel mai recent răspuns: Mimi Manea , Consilier juridic 11:24, 5 Noiembrie 2009
Ati spus ca impozitul il platiti dvs, ca mama dvs si-a pastrat dreptul de uzufruct viager. Uzufruct viager din ce ???? Nu poate sa isi opreasca uzufructul dintr-un contract de intretinere !!#-o
Pentru ce s-a stabilit pretul apartamentului, respectiv pretul intretinerii ???
notarul mi a spus ca mama isi pastreaza uzufructul viager ca se poate intampla sa nu prestez intretinerea iar eu am inteles ca inca nu sunt proprietar cu drepturi depline decat dupa decesul mamei doamne fereste.
Prin urmare exista un contract de vanzare cumparare ???!!!
Intr-adevar daca mama si-a pastrat uzufructul, va numiti proprietar nud, urmand a avea deplina proprietate cand nu mai exista un alt dezmembramant al dreptului de proprietate (cum este uzufructul) dat altcuiva.
deci sa inteleg ca e de vanzare cumparare si pe el scrie de intretinere ?acum va intreb eu pe dumneavoastra de ce valoarea e apreciata pe 10 ani ?nu cumva o apreciaza pt stabilirea taxei de timbru?
am luat contractula acum scrie ca apreciem valoarea apartamentului la suma de....si a intretinerii la suma de.....e doar o apreciere nu zice ca eu am platit suma aceea.ma intelegeti?

Alte discuții în legătură

Trecerea casei de la parinti la copil ionut_alex ionut_alex Buna ziua vreau sa trec casa de pe numele parintilor pe numele meu dar nu stiu cum este mai bine ca apoi sa nu se ridice cu pretenti celelalte surori ce ma ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare cumparare sau? Luiza P Luiza P Buna ziua. Ce fel de contract ar fi cel mai bine sa fac cu bunica mea, pentru ca sa pot mosteni apartamentul ei fara ca sa fie atacat de eventuali ... (vezi toată discuția)
Proces MariusBucur MariusBucur Buna ziua.Vreau sa va expun problema mea.Eu am avut incheiat cu mama un contract de intretinere in care mama si a pastrat dreptul de uzufruct viager.Mamam mea ... (vezi toată discuția)