avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1102 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie/Incetare a CIM ?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie/Incetare a CIM ?

Buna ziua,
Sunt angajat cu CIM pe per.determinata de 3 luni.Am efectuat 1 luna(calendaristica) din acest contract.As dori sa plec de la firma angajatoare.Daca imi depun demisia va trebui sa stau in preaviz 20 zile(lucratoare)...ceea ce nu ma ajuta, deoarece doresc sa imi schimb locul de munca(si domiciliul)mai repede.Este mai bine sa NU ma prezint la munca 3-4 zile consecutive("in speranta"sa-mi fie desfiintat contractul disciplinar)si astfel sa "sar"preavizul ?
(Nu am pus in calcul incetarea contractului cu acordul partilor si o posibila "negociere"a zilelor de preaviz.)
Care sunt efectele neprezentarii la locul de munca timp de cateva zile consecutive? Si cum mi-ar afecta in Revisal incheierea contractului atunci cand ma reangajez ?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:04, 19 Iulie 2018
Depinde de dvs ...nu avem de unde sa stim daca este mai bine sau nu o desfacere disciplinara a c.i.m.

Lipsa nemotivata de la locul de munca constituie, in general, abatere disciplinara, iar angajatorul poate aplica una dintre sanctiunile disciplinare prevazute de codul muncii, inclusiv desfacerea disciplinara a c.i.m.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nerespectarea termenului de preaviz cristinamaghi cristinamaghi Buna ziua, M-am angajat la o firma la 1 februarie si dupa 2 saptamani mi-am data demisia. Am cerut demisia cu acordul partilor, dar mi s-a dat preaviz de 20 ... (vezi toată discuția)
Demisie pirvuralucam pirvuralucam Buna ziua, sunt angajata la o firma, vreau sa demisionez, mi-am gasit in alte parte un post mult mai bun, am depus cererea de demisie, in contractul de ... (vezi toată discuția)
Cercetare disciplinara in perioada de preaviz nyusziful nyusziful Buna ziua. 4 salariati - bucatari, au decis toti odata sa vina sa isi prezinte demisiile. Fara sa invoce niciun motiv, si nici faptul ca le-am fi incalcat ... (vezi toată discuția)