avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 516 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Penalități asociație de proprietari
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Penalități asociație de proprietari

Într-un raport de expertiză contabilă judiciară pentru stabilirea sumelor datorate de un proprietar restanțier, expertul plafonează penalitățile calculate pentru fiecare cotă lunară de întreținere la valoarea cotei lunare.
Textul din Legea nr. 230/2007 referitor la valoarea penalităților stabilite de asociație (art. 49 alin (1) ) prevede că acestea se stabilesc "fără ca suma penalizărilor să poată depăşi suma la care s-au aplicat."
Astfel cum a fost formulată acțiunea, la un debit de cca 8000 lei erau calculate penalități de aprox 7500 lei (adică suma penalităților nu depășea debitul)) însă, prin plafonarea lor, sunt reduse la 4400 lei.
Care este interpretarea corectă?
Vă mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: papian , utilizator 16:17, 20 Decembrie 2019
Ceea ce am aratat eu mai sus era cu titlu de exemplu. Pentru o mai buna intelegere, am simplificat foarte mult, in amanunt este ceea ce spuneti dvs, dar nu toata lumea este expert contabil.

P.S. Din anul 2008 tot fac rapoarte de expertiza contabila inclusiv pe specializarea Asociatii de proprietari.
...adica "doar" 72% pe an, cumulat. Niste imbecili care se folosesc de aceste penalitati cum doresc ei. Doar au acoperire .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Formula calcul penalitãþi întreþinere cioarec carmen cioarec carmen Vă rog să-mi spuneţi care este formula de calcul a penalităţilor de 0,2% pe zi la cheltuielile de întreţinere şi dacă este corect să se adune ... (vezi toată discuția)
Penalitati intretinere filimonandreea filimonandreea buna ziua ! Sunt si eu un restantier la intretinere, ca multi altii nu de rea credinta incepand cu anul 2002 pana in prezent; pana acum cateva luni de ... (vezi toată discuția)
Proces privitor datorii , penalitati catre asociatie proprietari maxx33 maxx33 buna ziua -nu mi-am platit platit asociatia de vre-un an. -am fost plecat. cand am revenit am descoperit niste penalitati f mari. de exemplu la valoarea ... (vezi toată discuția)