avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 294 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... incadrare incorecta
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

incadrare incorecta

Buna seara,

Am rugamintea sa imi spuneti care ar fi sanctiunile aplicabile in cazul in care un angajat nu a fost incadrat incorect, in loc de studii medii, studii superioare. Mentionez ca cele doua parti doresc sa pastreze aceasta functie, nu doresc sa modifice contractul in cazul in care nu exista sanctiuni prevazute de lege.

Multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 4 Noiembrie 2009
ion predescu, utilizator
Cel mai recent răspuns: ion predescu , utilizator 10:00, 5 Noiembrie 2009
Pe langa cele scrise pana acum…

Atunci cand pt postul cutare legea cere studii medii orice absolvent de studii superioare poate fi angajat, conditia fiind ca studiile medii (sau cele superioare) sa fie in domeniul respectiv… Principiul ar fi: cine poate mai mult poate si mai putin.

Ar putea interveni probleme (nu sanctiuni, ci dificultati la inregistrarea c.i.m. la I.T.M – daca nu au fost probleme la inregistrarea c.i.m. totul e in regula, functionand intelegerea intre parti) atunci cand, ca exemplu, postul e de bucatar iar studiile superioare sunt in domeniul economic (daca exista o diploma de absolvire a unui curs de bucatari n-ar mai fi probleme)… Daca e vorba de o secretara – pt posturi unde se cer studii medii – atunci poate fi angajata si o persoana care a terminat facultatea de mecanica fina (fie ca stie sa lucreze la PC - ca exemplu - fie ca nu - e alegerea celor doua parti).

Ar mai fi de luat in calcul o eventuala organigrama a respectivei societati – dar nu prea multe au asa ceva…
Nu cred ca m-am facut inteles. Adaug acum ca nu este vorba de bugetari ci de mediul privat.
Repet intrebarea: exista sanctiuni pentru angajator daca o persoana cu studii medii este incadrata pe o pozitie cu studii superioare? Care ar fi acestea si care este temeiul legal?
Poate fi lovit contractul spre exemplu de nulitate?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Diminuare salariu Marcu Andrei Marcu Andrei Unui angajat cu studii medii reincadrat dupa absolvirea facultatii pe un post cu studii superioare, trecand astfel pe o grila de salarizare superioara, i se ... (vezi toată discuția)
Nulitatea clauza privind functia inscrisa in c.i.m. eagle_free eagle_free As dori si eu un sfat legat de art. 57 alin. (4) din codul muncii care se refera la nulitatea unei clauze dintr-un C.I.M. V-as fi recunoscator pentru p.d.v. ... (vezi toată discuția)
Trecerea pe o perioada determinata pe un post cu studii superioare a unui salariat din institutie gabiisuf gabiisuf Intr-o institutie publica un salariat incadrat pe un post de referent de specialitate cu studii superioare pleaca in concediu fara plata (suspendare CIM) pe o ... (vezi toată discuția)