avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 423 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Refuz in aplicarea decizie judecatoreasca
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Refuz in aplicarea decizie judecatoreasca

Buna ziua,

In urma unui proces de marire de pensie alimentara instanta de judecata l-a obligat pe fostul sot sa imi prezinte de 2 ori pe an la 1 iulie respectiv 1 dec adeverinte cu veniturile nete lunare. (deoarece am demonstrat ca veniturile lui nu sunt consecvente si pentru a se putea calcula daca vireaza sau nu pensia alimentara in cuantumul legal avand in vedere istoricul lui).
Aceasta horarare a fost consimtita atat de catre mine cat si de catre el in cadrul sedintei de judecata ca parte a caderii la o intelegere amiabila in fata instantei. (am semnat fiecare cate un proces verbal de renuntare la celelalte capete de acuzare si de acord in ceea ce priveste prezentarea acestei adeverinte).
Dupa pronuntarea hotararii nu a facut apel si aceasta a ramas definitiva si irevocabila.
Acum cand trebuie sa imi aduca adeverinta a inceput sa ma amaneinte atat pe mine cat si pe copil.
Ce metode exista ca sa pot intra in posesia acelei adeverinte?
Care este cadrul legal de pedepsire a nerespectarii unei decizii judecatoresti si ce pot face.
Multumesc,

Ultima modificare: Joi, 19 Iulie 2018
ContSters317434, utilizator
Cel mai recent răspuns: Claudia-Elena Mardare , Avocat 23:04, 19 Iulie 2018
Buna ziua,
Adresati-va unui executor judecatoresc care sa puna in executare sentinta, inclusiv pe acest aspect!
O zi buna!

Buna ziua,

Mi s-a spus ca nu se poate executa si aceasta parte de document (pt ca este obligatia lui sa imi prezinte adev si nu a angajatorului ) ci doar sumele banesti restante.
Si pb ramane pt ca in acest caz in dec cand ar trebui sa prezinte urmatoarea adeverinta cum voi proceda?
Nu exista un cadru legal de pedepsire a nerespectarii unei hot judecatoresti mai ales ca el si-a luat obligatia sub semnatura in fata instantei.
Claudia-Elena Mardare a scris:

Buna ziua,
Adresati-va unui executor judecatoresc care sa puna in executare sentinta, inclusiv pe acest aspect!
O zi buna!

Exista o fapta penala care se numeste exact nerespectarea hotararilor judecatoresti, dar pentru aceasta trebuie formulata plangere penala, se fac cercetari etc. Poate sa il intimideze aceasta plangere, dar rezultatul nu vi-l garantez.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neplata pensie alimentara/ ulterior plata necorespunzatoare -pls help! ella2012 ella2012 buna, pana anul trecut fostul sot a fost salariat min. interne de unde am primit cu regularitate pensia alimentara( pensie alimentara in cuantum de 25% din ... (vezi toată discuția)
Pensie intretinere micsorata bazata pe adeverinta falsa voinea75 voinea75 Va expun pe scurt situatia: Tatal plateste pensie intretinere, conf dec civ nr...ramasa definitiva si irev. La stabilirea pensiei s-a avut in vedere adev ... (vezi toată discuția)
Cum pot obtine pensia alimentara? anonim89 anonim89 Buna ziua, Incep prin a va spune ca am varsta de 21 de ani. sunt student anul 3 la una dintre universitatile din bucuresti la zi. tatal ... (vezi toată discuția)