Buna ziua,
Am fost angajata la o gradinita privata pentru o perioada determinata de doi ani sa substitui una din educatoarele plecate in concediu de maternitate. Conducerea unitatii a stabilit ca indemnizatia de concediu de odihna sa ni se plateasca lunar asa cum a fost platit si salariul. Toate bune pana aici intrucat momentan ma aflu in perioada concediului de odihna de drept. Problema este urmatoarea: educatoarea aflata in concediul de maternitate solicita sa reinceapa activitatea mai devreme(mentionand ca are dreptul prin lege la acest lucru)respectiv cu data de 1 August, In situatia data am fost anuntata de catre contabila institutiei ca nu are cum sa ne plateasca pe amandoua si ca are in intentie sa ma scoata de pe statul de plata si sa-mi fie reziliat contractul inainte de termen doar pentru a putea facilita aceasta actiune .
As dori sa stiu daca este legal sa se procedeze in aceasta maniera si daca nu, ce anume ar trebui sa fac. Mentionez ca ma aflu in perioada de desfasurare a concediului de odihna de drept care nu a fost platit anticipat. Va multumesc!
Potrivit art. 84 alin. (2) din Codul Muncii, " În cazul în care contractul individual de muncă pe durată determinată este încheiat pentru a înlocui un salariat al cărui contract individual de muncă este suspendat, durata contractului va expira la momentul încetării motivelor ce au determinat suspendarea contractului individual de muncă al salariatului titular. "
Incetare cim
Nadia Anemona
Buna ziua! Va rog frumos sa-mi oferiti un raspuns pentru urmatoarea speta: sunt profesor suplinitor calificat, angajat pe perioada determinata, in locul unei ... (vezi toată discuția)