avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 212 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitatea bugetară şi a ... Indemnizatia de concediu de odihna
Discuție deschisă în Contabilitatea bugetară şi a serviciilor externalizate

Indemnizatia de concediu de odihna

Buna ziua,
Am fost angajata la o gradinita privata pentru o perioada determinata de doi ani sa substitui una din educatoarele plecate in concediu de maternitate. Conducerea unitatii a stabilit ca indemnizatia de concediu de odihna sa ni se plateasca lunar asa cum a fost platit si salariul. Toate bune pana aici intrucat momentan ma aflu in perioada concediului de odihna de drept. Problema este urmatoarea: educatoarea aflata in concediul de maternitate solicita sa reinceapa activitatea mai devreme(mentionand ca are dreptul prin lege la acest lucru)respectiv cu data de 1 August, In situatia data am fost anuntata de catre contabila institutiei ca nu are cum sa ne plateasca pe amandoua si ca are in intentie sa ma scoata de pe statul de plata si sa-mi fie reziliat contractul inainte de termen doar pentru a putea facilita aceasta actiune .
As dori sa stiu daca este legal sa se procedeze in aceasta maniera si daca nu, ce anume ar trebui sa fac. Mentionez ca ma aflu in perioada de desfasurare a concediului de odihna de drept care nu a fost platit anticipat. Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Vlad80 , utilizator 23:11, 19 Iulie 2018
Potrivit art. 84 alin. (2) din Codul Muncii, " În cazul în care contractul individual de muncă pe durată determinată este încheiat pentru a înlocui un salariat al cărui contract individual de muncă este suspendat, durata contractului va expira la momentul încetării motivelor ce au determinat suspendarea contractului individual de muncă al salariatului titular. "
Ultima modificare: Joi, 19 Iulie 2018
Vlad80, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de munca pe durata nedeterminata in locul unei colege in concediu de maternitate care se intoarce mai devreme roselini roselini Buna ziua, M-am angajat acum in an pe o pozitie in locul unei angajate care a intrat in concediu de maternitate. La angajare am discutat despre acest aspect ... (vezi toată discuția)
Incetare cim Nadia Anemona Nadia Anemona Buna ziua! Va rog frumos sa-mi oferiti un raspuns pentru urmatoarea speta: sunt profesor suplinitor calificat, angajat pe perioada determinata, in locul unei ... (vezi toată discuția)
Contract de munca - perioada determinata Aryyanna Aryyanna Buna ziua, Daca am un contract de munca pe o [u]\"perioada determinata (de la - pana la data de .......), cu mentiunea scrisa in CIC ca-i pe perioada ... (vezi toată discuția)