Buna seara.
Pt anul 2013 am avut niste neconcordante între bilant si decl 101 provenind din neînregistrarea creditului fiscal ( avand o sucursala in UE) in declaratia 101.
Inspectorii anaf au constatat eroarea însă nu mi.au dat măsura sa depun rectificativa pt 101.
Intrebarea mea este:
Imi permite legea sa depun rectificativa tinand cont ca am fost supuși inspecției fiscale ?
Multumesc .
Depinde de rationamentul contabilului care intocmeste evidenta contabila a firmei si de rezultatele inregistrate in RIF intocmit de organele de inspectie fiscala. Legea spune intr-adevar ca depunerea declaratiei rectificative se poate face numai pana la efectuarea inspectiei fiscale de catre organele fiscale abilitate.
Daca aceste date au fost inregistrate in RIF, chiar daca nu s-a dat masura pentru rectificarea D101, corect ar fi s-o depuneti pentru imaginea fidela a situatiilor financiare la data de 31.12.2013. Este rationamentul meu, cel mai bine ar fi sa intrebati si la Asistenta contribuabili a ANAF.
Conform art.94 din Legea 207/2015 privind Codul de procedura fiscala, obligatiile fiscale se stabilesc prin declaratii fiscale sub rezerva verificarii ulterioare. Rezerva verificarii ulterioare se anulează la împlinirea termenului de prescripție a dreptului de a stabili creanțe fiscale sau ca urmare a inspecției fiscale ori a verificării situației fiscale personale.
Prin urmare, daca ati fost supusi unei inspectii fiscale, iar la finalizarea inspectiei nu v-a fost impusa nicio masura privind depunerea de declaratii rectificative, legea spune ca nu mai puteti depune declaratii rectificative pentru perioada care a fost supusa inspectiei fiscale.
Declaratia 101
eveevelyna
Buna ziua,
va rog frumos lamuriti-ma in urmatoarea speta:
prin declaratia 101 aferenta anului 2008 s-a declarat un impozit pe profit mai mare decat cel real, ... (vezi toată discuția)
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.