avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 861 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cum pot eu interveni într-un dosar al mamei mele de ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cum pot eu interveni într-un dosar al mamei mele de 84 de ani, imobilizată la pat, eu fiind curatorul ei ?

Cum pot eu interveni într-un dosar al mamei mele de 84 de ani, imobilizată la pat, eu fiind curatorul ei ?
Mulți îmi spun că n-am drept de Reprezentare și că îmi trebuie Procură Notarială ... dar astfel i se încalcă Dreptul la Apărare și la reprezentare, mai ales că e mama mea și eu știu cel mai bine s-o apăr, deoarece am mai câștigat alte procese cu șefii Asociației noastre, inclusiv cu mama fiind co-reclamant.
Cum pot intra (interveni) ca parte în acel proces, e posibil să fac o cerere ca Intervenient în Nume Propriu, știind și că este mama mea care nu se poate apăra, și în plus, pretențiile ilegal cerute de șefii Asociației de Proprietari mă afectează și pe mine, eu gestionându-i mamei pensia și cheltuielile, inclusiv cele de judecată ?
Ar merge să cer să fiu intervenient în nume propriu, sau ce alt articol de lege să invoc, pentru a ocoli obligația Procurii ?
Cel mai recent răspuns: flory_mr , utilizator 01:09, 14 Noiembrie 2018
Am zis sa faceti cerere de intervenție in favoarea paratei
MULȚUMESC. EU AM CITIT MAI MULTE ARTICOLE DIN CODURILE CIVILE, DAR NU ȘTIU PE CARE SĂ-L ALEG SĂ AIBĂ EFICIENȚĂ, SĂ POT FI ȘI EU PARTE VĂTĂMATĂ, ODATĂ CU MAMA MEA.
Ciudat e faptul că și eu am fost dat în judecată de aceiași impostori care au vreo 10 plângeri penale făcute împotriva lor de mai mulți proprietari (voi face și eu, dar adun și mai multe probe, să n-aibă scăpare, să nu se claseze dosarul penal, știind că s-a făcut un dosar unic, în care se anchetează toate plângerile penale făcute împotriva infractorilor).
Fiind și eu și mama cam în aceeași situație vreau să preiau eu controlul acelui proces intentat abuziv împotriva ei, să fiu și eu parte directă în proces, pentru că același avocat al Asociației a mai pierdut 2 procese cu mine, cu obiectul Nulitatea Absolută a Adunărilor Generale anuale ale Asociației noastre ! Am probe extrem de multe și de clare care dovedesc chiar un cumul de fapte penale ale falșilor șefi ai Asociației de Proprietari.
Ultima modificare: Vineri, 3 August 2018
flory_mr, utilizator
Daca dvs sunteti numita prin hotarare definitiva curator al mamei, inseeamna ca mama nu are capacitate procesuala pasiva si ca va sta in judecata prin dvs.

Dvs tb sa fiti OBLIGATORIU CITAT ca si curator al mamei.

Mama nu mai are exercitiul drepturilor civile obisnuite, fiindu i ridicate prin punerea sub interdictie, prin urmare nu isi poate angaja nici avocat.

Formulati cerere de interventie in numele mamei si depuneti totodata si intampinare la pretentiile asociatiei.

De ce spuneti ca nu va ia instanta in seama ? Ati adus la cunoastinta instantei aceasta situatie ? Ati formulat cerere de interventie ? Ati prezentat decizia de curator ?
Doamnă avocat Gabriela Gerber precizez că mama și eu am cerut Curatelă pentru o persoană capabilă, dar total ne-deplasabilă, bolnavă cu 15 boli depistate oficial de medici ... deci, e imposibil să se poată apăra LIVE, în Instanțe ! Nu are calitatea de „interzis judecătoresc”, e capabilă mental (nu total, dar poate vorbi coerent) și de aceea aș vrea să-i reprezint eu interesele în locul ei, altfel am zis în Instanță că i se încalcă dreptul la apărare și la reprezentare
Problema e că judecătorii spun că pentru curatela simplă, PENTRU A O REPREZENTA ÎN INSTANȚĂ îmi trebuie Procură Notarială pentru că se zice că reprezentarea mamei în acest caz ar fi un act de dispoziție (zic ei că se aplică regula de la Mandat și nu o pot reprezenta decât cu o Procură Notarială sau printr-un Curator Special).
CITEZ MOTIVAREA INSTANȚEI:
(...) Referitor la restul capetelor de cerere, se constată că promovarea şi susţinerea acţiunilor în Instanţă reprezintă acte de dispoziţie. Cazurile de instituire a curatelei prevăzute de art. 178 N.C.C. prevăd, în esență, posibilitatea Instanţei de a emite un mandat judiciar prin care curatorul desemnat să poată efectua acte de administrare pe seama persoanei aflată într-o situaţie specială, („nu îşi poate numi un reprezentant sau un administrator", „nu a lăsat un mandatar sau un administrator general", „să ia măsurile necesare în cazuri a căror rezolvare nu suferă amânare”). Astfel, este exclusă instituirea Curatelei în cazul actelor de dispoziţie precum cele solicitate de petentă.

Dar judecătorii uită că mama a specificat în scris că vrea ca eu să o reprezint în fața oricărei instituții (MAI ALES ÎN INSTANȚELE DE JUDECATĂ), așa cum spune și art. 178 N.C.C. - În afară de cazurile prevăzute de lege, instanţa de tutelă poate institui curatela: a) dacă, din cauza bătrâneţii, a bolii sau a unei infirmităţi fizice, o persoană, deşi capabilă, nu poate, personal, să-şi administreze bunurile sau să-şi apere interesele în condiţii corespunzătoare şi, din motive temeinice, nu-şi poate numi un reprezentant sau un administrator; b) dacă din cauza bolii sau din alte motive o persoană, deşi capabilă, nu poate, nici personal, nici prin reprezentant, să ia măsurile necesare în cazuri a căror rezolvare nu suferă amânare;
Art. 182. Procedura de instituire. (1) Curatela se poate institui la cererea celui care urmează a fi reprezentat, a soțului său, a rudelor (...)
CITEZ CE A SCRIS ÎN APEL, PENTRU A MI SE ACORDA CURATELĂ GENERALĂ, CARE SĂ INCLUDĂ ȘI DREPTUL MEU DE A O REPREZENTA PE MAMA IMOBILIZATĂ LA PAT, ÎN INSTANȚĂ, PENTRU CĂ ALTFEL I SE ÎNCALCĂ ORICE DREPT DE APĂRARE, CONFORM ART.13 N.C.C.:
Prin această sentință motivată total ilegal, mi se încalcă grav dreptul la apărare în Instanțele din România. Citez din Art.13 N.C.P.C. (1) Dreptul la apărare este garantat. (2) PĂRŢILE AU DREPTUL, ÎN TOT CURSUL PROCESULUI, DE A FI REPREZENTATE sau, după caz, asistate în condiţiile legii. (3) Părţilor li se asigură posibilitatea de a participa la toate fazele de desfăşurare a procesului. Ele pot să ia cunoştinţă de cuprinsul dosarului, să propună probe, să îşi facă apărări, să îşi prezinte susţinerile în scris şi oral şi să exercite căile legale de atac.
* Invocăm în susținerea Apelului și Art. 105 N.C.C. Persoanele ocrotite. Sunt supuși unor măsuri speciale de ocrotire (...) cei care, deşi capabili, din cauza bătrâneții, a bolii sau a altor motive prevăzute de lege nu pot (...) să-şi apere interesele în condiţii corespunzătoare.
flory_mr, utilizator
Ce sa mai discutam despre curatela partiala: chemati un notar la domiciliul mamei dvs. si il puneti sa scrie un mandat de reprezentare (in prealabil, nu pe loc). Sigur, asta poate costa ceva.
tgeorgescu, utilizator

Alte discuții în legătură

Pensie de întretinere pentru copil autist major alina_25 alina_25 Copil cu autism de mic actualmente major ca facut 18 ani avea pensie alimentara dupa ce facut 18 ani tatal lui nu i-a mai trimis cand sunat la el la ... (vezi toată discuția)
Succesiune mostenire Mihai Mar Mihai Mar Buna ziua! Numele meu este Mihai. In zilele urmatoare va trebui facuta o succesiune a unui apartament . Bunica mea a decedat in urma cu 5 luni si singurii ... (vezi toată discuția)
Curatelã assiris assiris In urma unui proces de obtinere a curatelei, instan?a a respins aceasta din motive pe care nu le în?eleg. Transcriu mai jos actul prin care se face acest ... (vezi toată discuția)