avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 960 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Certificat de mostenitor valabil?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Certificat de mostenitor valabil?

Sotului meu i-a murit tatal si in urma decesului, prin notariat mostenitorii un certificat de mostenitor .Insa o parte din acest certificat este gresita, datorita faptului ca a fost gresit numele sotiei defunctului si scrie ca este si decedata, cu toate ca aceasta traieste, iar mai apoi ii face parte si acestei sotii. In speranta ca m-ati inteles acest certificat este valabil sau merg din nou la notar?
Cel mai recent răspuns: ContSters97658 , utilizator 22:15, 4 Noiembrie 2009
Trebuie sa mergeti la notar sa rectifice greseala cu numele mostenitorilor, sa nu aveti probleme mai tarziu, dupa decesul mamei sotului dvs, cand veti dezbate succesiunea de pe urma ei.

Este normal ca notarul i-a facut parte si sotiei supravietuitoare, ea mosteneste 1/4 din jumatatea sotului decedat.
Ultima modificare: Miercuri, 4 Noiembrie 2009
ContSters97923, utilizator
Notarul public va avea in vedere o incheiere de rectificare a unei erori materiale.
Stiu ca este normal sa mosteneasca si sotia supravietuitoare, numai ca mi s-a parut ciudat ca la inceputul actului respectiv se afirma ca este decedata iar mai apoi este supravietuitoare. Stim ca acest act este corect din punct de vedere al impartirii insa nu stiam daca din cauza acestei erori este si valabil, pentru ca va dati seama ca onorariul a fost achitat, iar actul a fost intocmit acum 5 ani, iar intre timp notarul respectiv a decedat.
Oare un alt notar va face aceasta rectificare de care mi-ati spus?


Multumesc
buna seara!
inainte de eliberarea Cm, mostenitorii completeaza la notar incheierea final, si abia dupa aceea se elibereaza Cm.
cel mai indicat este sa mergeti la Camera notarilor, sa aflati unde este arhiva respectivului notar, si sa vi sa spuna ce apare in incheierea finala.
daca este vb de indreptarea erorii materiale se poate face si la un alt birou, avand in vedere ca respectivul noatar a decedat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat mostenitor Raluca marcu Raluca marcu Buna dimineata, Exista un certificat de mostenitor din 1992 pe care sunt trecute o casa si o suprafata de teren pe care e si casa!Toate aceste au fost donate ... (vezi toată discuția)
Indreptare eroare materiala diana14 diana14 In anul 2000 conform titlului de proprietate dupa soacra mea, eu fiind in calitate de nora dupa sotul meu, impreuna cu alti frati ai sotului decedat am ... (vezi toată discuția)
În certificatul de moștenitor apar erori de calcul al cotelor, dar notarul refuză încheierea de rectificare. cum pot rezolva această situație? Ana Giulia Ana Giulia Buna seara.In anul 2009 am făcut succesiunea după tatăl meu si in certificatul de Moștenitor apar erori(cote calculate greșit,erori matematice pur si ... (vezi toată discuția)