Sotului meu i-a murit tatal si in urma decesului, prin notariat mostenitorii un certificat de mostenitor .Insa o parte din acest certificat este gresita, datorita faptului ca a fost gresit numele sotiei defunctului si scrie ca este si decedata, cu toate ca aceasta traieste, iar mai apoi ii face parte si acestei sotii. In speranta ca m-ati inteles acest certificat este valabil sau merg din nou la notar?
Trebuie sa mergeti la notar sa rectifice greseala cu numele mostenitorilor, sa nu aveti probleme mai tarziu, dupa decesul mamei sotului dvs, cand veti dezbate succesiunea de pe urma ei.
Este normal ca notarul i-a facut parte si sotiei supravietuitoare, ea mosteneste 1/4 din jumatatea sotului decedat.
Stiu ca este normal sa mosteneasca si sotia supravietuitoare, numai ca mi s-a parut ciudat ca la inceputul actului respectiv se afirma ca este decedata iar mai apoi este supravietuitoare. Stim ca acest act este corect din punct de vedere al impartirii insa nu stiam daca din cauza acestei erori este si valabil, pentru ca va dati seama ca onorariul a fost achitat, iar actul a fost intocmit acum 5 ani, iar intre timp notarul respectiv a decedat.
Oare un alt notar va face aceasta rectificare de care mi-ati spus?
buna seara!
inainte de eliberarea Cm, mostenitorii completeaza la notar incheierea final, si abia dupa aceea se elibereaza Cm.
cel mai indicat este sa mergeti la Camera notarilor, sa aflati unde este arhiva respectivului notar, si sa vi sa spuna ce apare in incheierea finala.
daca este vb de indreptarea erorii materiale se poate face si la un alt birou, avand in vedere ca respectivul noatar a decedat.