avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 841 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Partaj-mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Partaj-mostenire

Buna ziua,am o matusa care nu mai are alte rude in afara de un frate si de mine(nepot de frate) ,care a decedat.Fratele ei are drept la mostenire daca nu s-a ocupat deloc de ea? Nu exista testament sau alte acte. Doar eu am avut grija de ea.
Cel mai recent răspuns: ContSters486608 , utilizator 09:01, 20 Iulie 2018
Buna ziua. Da, fratele are dreptul de a veni la mostenirea surorii lui, matusa dvs. Faptul ca dvs. ati avut grija de ea nu va transforma de drept in unic mostenitor, insa puteti solicita sa se constate ca exista si un pasiv succesoral constand in cheltuielile efectuate de catre dvs pentru ingrijirea matusii (pe care va trebui sa le dovediti insa).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Moștenirea unui cuplu fără copii. Îi pot moșteni în calitate de nepoată, dacă doar eu am îngrijit-o pe mătușa? niko79 niko79 Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu raspunsul la urmatoarea intrebare. Am avut o matusa si sotul ei, care nu au avut copii si care au decedat acum 15 ani, ei ... (vezi toată discuția)
Nu am copii Cincina Cincina Buna ziua ,nu am copii ,sotul a decedat .eu sunt mostenitoarea sotului meu .cui ii ramane ce am ?.surorile decedate ,parintii decedati .am 3 nepoate de la ... (vezi toată discuția)
Testament olograf adrianatroi adrianatroi am intrebarea ce probleme sunt la intocmirea unui testament olograf daca matusa mea este in varsta, are 98 de ani, are mintea perfect lucida si vrea sa imi ... (vezi toată discuția)