avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 921 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Nu am copii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Nu am copii

Buna ziua ,nu am copii ,sotul a decedat .eu sunt mostenitoarea sotului meu .cui ii ramane ce am ?.surorile decedate ,parintii decedati .am 3 nepoate de la surori si un nepot de la sot .
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 16:32, 28 Martie 2020
Soțul nu a avut frați sau alte rude? Soțul v-a lăsat vreun testament?
Degeaba adresați aceeași întrebare la nesfârșit, daca nu oferiți toate detaliile pentru a obține un raspuns corect.
Dacă soțul nu v-a lăsat vreun testament, nu sunteti unica moștenitoare.
Jumătate din masa succesorala după sot, aparține nepotului acestuia (daca soțul nu a mai avut alți frati).
Așadar, dvs nu puteti lasa testament decât pe jumătate. Legal, va mostenesc cei 3 nepoți. Însă puteti lasa testament cui doriti dvs.
pe sot il mosteniti impreuna cu nepotul lui- in ce cota nu stiu, ca nu ziceti daca e nepot de frate sau de fiu- probabil ca de frate, deci veti imparti egal mostenirea sotului, apoi pe dvs cand va veni vremea, va vor mosteni egal, nepoatele dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul la mostenire dupa decesul sotului (casnicie fara copii) ALINA-MARIA ALINA-MARIA Buna ziua, As dori sa va intreb daca am dreptul la apartamentul sotului meu el fiind decedat(noi fiind casatoriti de 15 ani) si neavand urmasi de ... (vezi toată discuția)
Nepoata din partea tatalui cionoiuroxana cionoiuroxana Buna ziua , numele meu este Cionoiu Roxana sunt din Bucuresti si am 46 ani . Vreau sa va rog sa ma ajutati sa gasesc o modalitate sau sa imi spuneti daca pot ... (vezi toată discuția)
Buna ziua . e vorba de o mostenire , un apartament . apartamentul ... unoarecare21 unoarecare21 Buna ziua . E vorba de o mostenire , un apartament . Apartamentul a fost pe numele a doua persoane sot - sotie(ambii decedati la ora actuala) . Cei doi soti au ... (vezi toată discuția)