Buna ziua.
Doresc sa aflu cand voi avea cazierul judiciar curat si daca voi mai putea sa fiu angajat la stat vreodata. ( sunt elev la o scoala postliceala de asistenti medicali generalisti )
Am solicitat cazierul judiciar pentru angajare la privat si imi apar urmatoarele pe el:
Solicitantul este inscris in cazierul judiciar cu urmatoarele date.
Condamna la 1 an inchisoare cf.art.81,82 CP suspenda executarea pedepsei - termen incercare 3 ani pentru savarsirea faptei prev.de art 41 alin. 2 CP, art 74 CP art.76 alin. 1 lit. c CP, art. 2 alin 1 Lg 143/2000. dispusa prin S.P nr391 din 21.10.2012 nr. Dosar 6971/105/2011 Tribunalul Prahova def. Prin D.P.786 la 05.03.2014 inalta curte de ( exact aici se opreste textul din cazierul judiciar)
Mentionez ca am fost condamnat in urma acuzarii de trafic de droguri.
Nu am achitat cheltuielile de judecata pana in prezent, consider ca am fost condamnat pe nedrept si am crezut ca se sterge datoria dupa 5 ani.
Am intrebat 2 avocati si au pareri diferite.
Multumesc !
Dacă nu achitati cheltuielile judiciare judecătorii nu pronunța o hotărâre de reabilitare judecatoreasca, iar pentru faptele Dvs nu intervine reabilitarea de drept. Dacă va considerați nevinovat aveți posibilitatea sa cereți revizuirea cauzei si sa obtineți o hotărâre de achitare