avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 824 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... dreptul de servitute
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

dreptul de servitute

care este dimensiunea unui drum de servitute in cazul deservirii unui depozit unde marfa soseste cu tir
Ultima modificare: Miercuri, 4 Noiembrie 2009
lazarescu gheorghe, utilizator
in primul rand trebuie sa ne spuneti daca acest drept de servitute este constatat printr-un inscris sau el nu exista si urmeaza a fi dobandit printr-o hotarare judecatoreasca.
in teorie, dreptul de servitute se stabileste in functie de nevoile de exploatare a fondului dominant (adica in functie de nevoile celui in favoarea caruia se constituie servitutea).
deci, in cazul dvs., drumul de servitute trebuie sa fie suficient de lat ca sa poata fi folosit astfel incat pe acest drum sa poata trece masinile spre depozitul de marfa.
insa cel care beneficiaza de un drept de servitute trebuie sa il despagubeasca pe proprietarul terenului asupra caruia s-a constituit servitutea, iar despagubirea se stabileste de asemenea in functie de modul in care servitutea il impiedica pe proprietar sa isi foloseasca terenul
dreptul de servitute nu exista inca.Am cumparat de la o anumita societate un activ.In momentul cumpararii pe raportul de evaluare era prevazut drumul de acces.Ulterior societatea a intrat in lichidare iar lichidatorul a scos la licitatie drumul de acces.Pretul este foarte mare si deci nu am cum sa particip deocamdata la licitatie.In cazul unui eventual cumparator gindeam sa cer acestuia drept de servitute
Dreptul de servitute va fi stabilit printr-un loc care sa pricinuiasca proprietarului fondului aservit o paguba cat mai bine , existand , totodata , obligatia proprietarului fondului dominand de a despagubi pentru paguba cauzata.

Poate fi stabilit acest drept , de catre actualii proprietari , asa incat dumneavoastra, cand veti cumpara, sa existe deja servitutea locului infundat.
V-ar avantaja.
Succes.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cale(drum) de acces... istvan63 istvan63 Buna ziua.Va rog sa ma ajutati.Locuiesc in orasul x,la o casa particulara.Nu am cale de acces pentru nevoiile cotidiene si gospodaresti,cea ce i-mi creaza ... (vezi toată discuția)
Servitute de trecere si bariera daniel_vasile daniel_vasile Buna ziua, Am cumparat un imobil cu servitute de trecere pe un teren.Acum proprietarul terenului vrea sa puna o bariera pe drum cu acces cu cartela platita ... (vezi toată discuția)
Servitute cu plata? cetaraderahat cetaraderahat Locuiesc in complexul rezidential Confort Park, situat pe sos. Vitan-Barzesti, in spatele hotelului Grand Rin, care apartine SC PRO HOTELS SRL, proprietatea ... (vezi toată discuția)