avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 637 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cale(drum) de acces...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cale(drum) de acces...

Buna ziua.Va rog sa ma ajutati.Locuiesc in orasul x,la o casa particulara.Nu am cale de acces pentru nevoiile cotidiene si gospodaresti,cea ce i-mi creaza probleme.Va rog a-mi spune legea care obliga autoritatile locale,de a-mi asigura o cale de acces(drum).Va multumesc.
hotararea judecatoreasca privind servitutea de trecere.. asta e singura cale
Trebuie sa introduceti o actiune in instanta pentru dobandirea unui drept de servitute.
Va recomand sa apelati la un avocat. ;)
Dreptul de servitute e a locului infundat , servitute ce se constituie in temeiul legii poate fi constituit prin conventie sau pe cale judecatoreasca.
Daca nu reusiti sa obtineti un acord al proprietarului fondului vecin , singura posibilitate ramane investirea instantei de judecata.
In calitate de proprietar al fondului dominant , veti alege acea parte din loc care sa pricinuiasca o paguba cat mai pica proprietarului fondului aservit , despagubindu-l.

Succes.
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drum de servitute probleme probleme Buna ziua! Sunt detinatorul unei proprietati de circa 1400mp.In urma cu aproximativ 5 ani,accesul meu catre drumul public a fost intrerupt fara nici o ... (vezi toată discuția)
Dreptul de servitute lazarescu gheorghe lazarescu gheorghe care este dimensiunea unui drum de servitute in cazul deservirii unui depozit unde marfa soseste cu tir (vezi toată discuția)