avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 464 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Protejarea datelor cu caracter personal
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Protejarea datelor cu caracter personal

Recent am primit un pv (pol. Locala arad) prin afisare (afisat usa de intrare a blocului si nu pe usa apartamentului meu) prin care sau expus datele mele personale in spatiu public. Procesul verbal care contine cnp-ul meu a fost vizibul de orice trecator fara a fi pus intr-un plic.
Noua legislatie gdpr lasa posibilitate de afisa documente in public care contin date personale(cnp)?
Sunt mai multe aspecte legat de aceasta situatie, fiindca nu inteleg de ce sa optat pentru comunicare prin afisare.
Decizia 10/2013 ICCJ prevede ordinea de comunicare ( prin posta nu am primit, chiar in contra in recent am primit o alta sanctionare pe la acelasi institutie, care am ridicat de la posta respectiv am si platit) trebuie sa solicit de la pol locala o dovada ca au incercat inmanarea prin posta? Daca ei nu pot dovedi pot actiona sa cer despagubiri luand in calcul ca prin afisarea pv au violat drepurile mele oferita de noua ( si chiar veche) legislatie de protectia datelor si pentru nerespectarea modului de comunicare?
Legislatia prevede modul de afisare a proceselor verbale? (Unde trebuie exact afisat, care sunt informatiile care pot afistate, intarea in bloc, sau usa de apartament se considera intrare principala la domiciuliul meu, etc.)
Va multumesc

Ultima modificare: Sâmbătă, 21 Iulie 2018
Csnandi, utilizator
Cel mai recent răspuns: Petre Enache , Avocat 17:57, 21 Iulie 2018
Aveți dreptate. V au fost încălcate anumite drepturi si aveți posibilitatea sa ii dați in judecata pentru asta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comunicarea prin afisare a procesului verbal de contraventie stativ stativ exact acum 6 luni am primit instiintarea aceea de amenta pentru parcara neregulamentara, prinsa la stergatoarea pt parbriz. nu am platit in 48 de ore am ... (vezi toată discuția)
Procedura de afisare a unui proces verbal de contraventie rutiera radudum radudum Buna ziua , Am primit in 28.11.2011 de la SPIT ( serviciu public impozite si taxe ) o somatie de plata pentru o amenda circuilatie in 25.11.2010 . Am facut ... (vezi toată discuția)
Procedura de afisare amenda la domiciliu prettydaniola prettydaniola Cf art 27 OG 2/2001: amenzile se afiseaza la domiciliul contravenientului. Prin aceasta eu inteleg lipirea pe ușă. Cu toate acestea, eu am gasit p.v de ... (vezi toată discuția)