avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 327 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Ctr pe determinata si sarcina
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Ctr pe determinata si sarcina

Buna ziua,
Sunt angajata pe perioada determinata din data de 05.12.2016 pana la intoarcerea persoanei din CCC, in principiu pe o perioada de 24 luni. Din data de 01.06.2018 am intrat si eu in prenatal.Este posibil sa imi inceteze contractul de munca inainte de a mi se termina CM?
Cel mai recent răspuns: MaBo01 , utilizator 14:00, 24 Iulie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
]Art.56 (1) C.mun. - Contractul individual de munca existent inceteaza de drept:
..
i) la data expirarii termenului contractului individual de munca incheiat pe durata determinata;
...

Art. 49. C.mun.
....
(5) De fiecare data cand in timpul perioadei de suspendare a contractului intervine o cauza de incetare de drept a contractului individual de munca, cauza de incetare de drept prevaleaza.
....

In speta, c.i.m. va inceta de drept , chiar daca va aflati in concediu medical sau in CCC.
In contractul meu de munca nu se specifica data incheierii contractului,ci doar ca e valabil pana la intoarcerea persoanei din CCC. Suspedarea contractului de munca se face odata cu intrarea in CCC, , din cate stiu.Este posibil ca persoana pe care am inlocuit-o sa revina la munca de la 01.08.2018. In acest caz , contractul meu va inceta la aceasta data, chiar daca sunt in prenatal?
Multumesc mult!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca persoana pe care ati inlocuit-o revina la munca la 01.08.2018, atunci contractul dvs va inceta la aceasta data, chiar daca sunteti in prenatal.

Art.84 C.mun,
....
(2) In cazul in care contractul individual de munca pe durata determinata este incheiat pentru a inlocui un salariat al carui contract individual de munca este suspendat, durata contractului va expira la momentul incetarii motivelor ce au determinat suspendarea contractului individual de munca al salariatului titular.
Multumesc mult!:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cim determinat art 83 lit a IldikoB IldikoB Buna ziua, am dori sa incheiem un cim determinat pt inlocuirea unei salariate care va fi in crestere copil . Codul muncii specifica : durata contractului ... (vezi toată discuția)
Contract de munca pe perioada determinata kalinda kalinda Buna ziua, Imi puteti spune, va rog, in cazul in care o persoana aflata in somaj, gaseste un loc de munca pe perioada determinata de 1 an de zile, pe postul ... (vezi toată discuția)
Cim durata determinata inceteaza la intoarcerea in functie a fostului angajat ? ancristida ancristida Buna ziua, Va rog, daca ma puteti ajuta cu o lamurire. Sunt in prezent angajata cu CIM pe durata determinata pentru înlocuirea unei salariate cu contract ... (vezi toată discuția)