avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 849 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Persoana dupa concediu crestere copil 2 ani preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Persoana dupa concediu crestere copil 2 ani preaviz

Buna seara.
La sfarsitul concediului pentru crestere copil pana la 2 ani s-a dispus incetarea suspendarii cim si reprimirea angajatului la locul de munca. Angajatorul, din motive pur economice, este obligat sa disponibilizeze angajatul respectv, art 65 cm.
Va rog sa aveti amabilitatea sa-mi spuneti cum trebuie sa procedeze angajatorul in astfel de situatii.
Multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:26, 5 Noiembrie 2009
II veti acorda un preaviz de 20 zile lucratoare in care va munci 4 ore/zi dar o veti plati norma intreaga (8 ore/zi). La sfarsitul perioadei de preaviz ii intocmiti o decizie de incetare in baza art. 65 (1).
Ii veti acorda toate drepturile la zi si un salariu compensatoriu
Din cate stiu eu CM nu impune restrictii pentru astfel de situatii. Persoana respectiva, nu se bucura de un regim special. Corect?
Nu, nu va avea conditii preferentiale.

Ce v-am explicat eu sunt conditiile din Codul muncii si din CCMUN. Care, de altfel, se aplica tututor salariatilor care sunt concediati cu art. 65 (1)
Pe o perioada de minimum 6 luni de la reluarea activitatii, considerata perioada de readaptare, salariatii care au beneficiat de concediu de maternitate si/sau concediu legal platit pentru ingrijirea copilului in varsta de pana la 2 ani nu vor putea fi concediati pentru motivul de necorespundere profesionala prevazut de Codul muncii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revenirea la munca din concediu de crestere a copilului. Voika Voika Mai am putin si ma intorc la munca din concediul de crestere a copilului si nu stiu la ce sa ma astept din partea angajatorului.Se poate sa ma concedieze pe ... (vezi toată discuția)
Dupa concediu crestere copil Anacrsitina Anacrsitina Dupa revenire din concediu crestere copil pana la 2 ani,al unui salariat, angajatorul are o perioada de \" gratie\" obligatorie in care trebuie sa mentina ... (vezi toată discuția)
Concediu de maternitate stefan1312 stefan1312 Buna ziua am si eu nevoie de consultanta juridica pentru urmatoarea situatie: luna viitoare se implinesc cei doi ani de concediu de matenitate si ar trebui sa ... (vezi toată discuția)