avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1052 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident bicicleta - auto
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident bicicleta - auto

In dimineata zilei de ieri am fost implicat intr-un accident de circulatie cu un autoturism c0ndus de o domnisoara. Am suferit o contuzie usoara la nivelul pieptului ( a deschis portiera direct in pieptul meu in conditiile in care se afla intr-un loc cu parcarea interzisa). Am ajuns la o intelegere cu domnisoara si mi-a dat suma de 50 de euro. A venit si un echipaj de la politia comunitara (cred) care a facut o simpla constatare si apoi a plecat lasandu-ma sa ma inteleg cu respectiva persoana. Au fost si doi martori ai accidentului care mi-au oferit datele de contact fara sa le cer acest lucru. Ajuns acasa, am observat ca bicicleta mea prezinta o lovitura la cadru.

Ce pot sa fac in acest caz?
Cel mai recent răspuns: Andr@ , utilizator 11:19, 22 Iulie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Tehnic vorbind, dacă a fost accident cu victime/vătămări (chiar și minore), nu doar pagube materiale, trebuia anunțată imediat Poliția Rutieră, nu există alt termen.

Nu se pot face constatări amiabile dacă există vătămări. Nici nu ați făcut, deoarece v-ați înțeles verbal, nu ați completat formularul. Nici nu știu dacă se putea face constat amiabil dacă nu este vorba de două vehicule înmatriculate și cu RCA fiecare.

Ești într-o zonă gri. Nici nu poți să acuzi șoferița de fugă de la locul accidentului, pentru că nu a fugit, ci v-ați împăcat.

Oricum, accidentul ar fi trebuit anunțat la poliție în 24 de ore și declarat doar cu pagube materiale.

Ai putea contacta asigurătorul ei RCA și să soliciți despăgubirea. Dar ei îți vor cere dovada că ați declarat accidentul la poliție.

Tot cu șoferița direct te poți înțelege mai bine. Dar sunteți pasibili amândoi de amenzi, respectiv suspendarea permisului, pentru nedeclararea în termen de 24 de ore a accidentului.

Citește aici care sunt sfaturile: [ link extern ]
Ultima modificare: Duminică, 22 Iulie 2018
Andr@, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intelegere amiabila canarul2010 canarul2010 Buna ziua, Am si eu o nelamurire, daca ma poate cineva sfatui in cunostinta de cauza. In urma unui accident usor (o tamponare usoara, cu spatele, la iesirea ... (vezi toată discuția)
Bună ziua ! am avut un accident auto doar cu pagube materiale ... Baltatu12 Baltatu12 Bună ziua ! Am avut un accident auto doar cu pagube materiale , șoferul care a produs accidentul nu avea asigurare RCA și se afla sub influența ... (vezi toată discuția)
Accident usor decs decs Marti am facut un accident usor pentru ca nu am acordat prioritate. Am semnat formular de amiabila si i-am dat asigurarea mea. Vineri (3 zile mai tarziu!) ... (vezi toată discuția)