avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 398 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Anulare executare silita
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Anulare executare silita

Buna seara!
Am si eu o problema si as dori sa incer sa o rezolv!In anul 2007 am contractat doua imprumuturi de la doua banci! Am platit doi ani dupa care,din motive personale nu am mai reusit sa ma descurc sa platesc. In anul 2013 una dintre banci a obtinut titlu de executare silita pe toata suma datorata si mi-a trimis proprire pe conturi. Tot in anul 2013,cealalta banca a cesionat creditul catre o firma de recuperare care a obtinut titlu de executare si mi-a pus proprire pe conturi! Vreau sa precizez ca din 2013 si pana in prezent nu mi sa luat niciun ban deoarece nu am avut niciun rulaj pe conturi! Intrebarea mea ar fi,pot sa anulez proprirea?Poate interveni prescrierea? Va multumesc mult
Cel mai recent răspuns: Ana Maria Coman , Avocat 18:20, 23 Iulie 2018
Termenul de prescriptie este de 3 ani, calculat de la ultima plata efectuata. Daca va incadrati, este necesar a formula o contestatie la executare (in 15 zile de la ultimul act de executare) prin care invocati exceptia prescriptiei.

Ana Maria Coman a scris:

Termenul de prescriptie este de 3 ani, calculat de la ultima plata efectuata. Daca va incadrati, este necesar a formula o contestatie la executare (in 15 zile de la ultimul act de executare) prin care invocati exceptia prescriptiei.

Inteleg ca tb sa treaca minim 3ani de la ultima plata pana la instituirea popririi?si atunci se poate cere prescrierea ? Sau cum
Nu am inteles ft bine .
Multumesc !
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
De exemplu: daca ultima plata pe care ati realizat-o a fost in martie 2013, iar poprirea/act de executare a fost comunicata in mai 2016, puteti invoca prin contestatie la executare exceptia prescriptiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriere drept de continuare executare silita Ioanasergiu1985 Ioanasergiu1985 Bună ziua, Am luat un credit nevoi personale în iunie 2008 și nu am mai achitat ratele. În 2009 banca a cesionat creanță la o firma de recuperatori. În ... (vezi toată discuția)
Factura de telefon neplatita- consecinte debves debves buna ziua.am incheiat un contract la o companie de telefonie mobila si nu am mai platit deoarece in timp ce eram in maternitate,am pierdut telefon iar dupa ... (vezi toată discuția)
Executare silita. poveste mai lunga john1986 john1986 Buna ziua. Situatia mea este urmatoarea: La inceputul anului 2008 am contractat un credit utilizand documente false (Nu voi detalia conjunctura public). Au ... (vezi toată discuția)