avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 923 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... accident ,vatamare corporala din culpa,9zile ingrijire ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

accident ,vatamare corporala din culpa,9zile ingrijire medicala

pe 15 oct am lovit un batran cu masina,eram in depasire,dar batranul era pe partea carosabila!a avut doar o copca la cap in rest nimic,acum 3 zile a depus plangere...sustine ca isi va retrage plangerea doar daca ii dau 5000lei,analizele de lab nu au venit inca iar cazul nu e finalizat...as vrea sa stiu daca voi avea probleme ?va rog, un sfat,daca se poate!!!
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 02:01, 5 Noiembrie 2009
Ce scrie in procesul verbal de constatare intocmit de catre organele de cercetare penala? S-a stabilit o culpa a pietonului? Ce indicatoare si ce marcaje rutiere erau in acea zona?
In alta ordine de idei daunele materiale si morale trebuiesc probate.
Suma de 5000 de lei mi se pare cam mare pentru 9 zile de ingrijiri medicale. Domnului in varsta ii va fi foarte greu sa obtina suma aceasta.
In cel mai rau caz, repet in cel mai rau caz, ati putea primi o condamnare cu suspendare pentru vatamare corporala din culpa.
In acelasi timp puteti obtine si o achitare daca se va putea proba culpa exclusiva a pietonului.
drumul era drept,linie discontinua ,fara indicatoare sau semne care sa interzica depasirea,aveam aproximati 40/h
asa cum am precizat inca nu au sosit probele de laborator iar politia inca nu se pronunta asupra vinovatiei
sa zicem prin absurd ca m-ar scoate vinovata, faptul ca pers respectiva are 9 zile de ingrijire medicala ..unde se incadreaza?
am inteles din auzite ca nu ar avrea treaba cu penalul pentru ca nu are minim 10 zile, dar totusi politisti respectivi sustin ca este vatamare corporala din culpa si ca este caz penal
vreau sa stiu unde ma incadrez : penal sau va trebui sa rezolvam problemele in civil daca nu vom ajunge la o intelegere
totusi 5000 ron este o suma
Ultima modificare: Miercuri, 4 Noiembrie 2009
alina23craiova, utilizator
Din cele prezentate am inteles ca in respectiva zona nu exista marcaj pentru trecere pentru pietoni. Intr-o asemenea situatie nu aveati posibilitatea evitarii accidentului. In consecinta, nu aveti ce problema sa rezolvati cu respectiva persoana. Nu este indreptatit sa primeasca nici macar un leu.
Unii batrani au mult timp pentru a se informa de la TV sau pe banca din fata.Acolo se gasesc si multi "sfetnici" care instiga la astfel de shantaj.
Fiti "barbata" si nu va faceti griji.Oricum aveti (?) asigurarea RCA.B-) care va acoperi eventualele pretentii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident neacordare prioritate pieton in zona trecerii soldat cu vatamare corporala whiter whiter in urma cu cateva zile am lovit un baiat de 16 ani....in zona treceri (asta inseamna la 3 m de trecere..dar am inteles k nu are mare valoare ). ... (vezi toată discuția)
Bună seara. un șofer a dat peste mine pe trecerea de pietoni. ... Ana Maria@1234 Ana Maria@1234 Bună seara. Un șofer a dat peste mine pe trecerea de pietoni. Spitalizare am doar câteva ore,nu am suportat sa stau în spital Ce proceduri trebuie ca ... (vezi toată discuția)
Accidentarea unei persoane care trecea prin loc nepermis claudelmai82 claudelmai82 Daca accidentez o persoana sub influenta bauturilor alcoolice, care trece pe loc nepermis, la ce infractiune ma incadrez? E posibil sa nu fiu trimis in ... (vezi toată discuția)