avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 275 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Revendicare proprietate detinuta de CAP
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Revendicare proprietate detinuta de CAP

Buna ziua,
Am cumparat recent o casa cu teren de aproximativ 800mp, intr-un sat mic. In fapt, terenul casei e aproape dublu, si am aflat dupa achizitie ca de fapt primul proprietar al terenului l-a mostenit de la parinti in anii '60, dar ca la transferul proprietatii a primit doar jumatate, cealalta jumatate intrand in proprietatea CAP.
Intrebarea mea este cine este actualul proprietar al celeilalte parcele? Merita sa incepem demersurile pentru clarificarea situatiei, sunt indreptatita sau nu sa revendic cealalta jumatate?
Va multumesc!
Demersurile puteau sa fie facute pana la un anumit termen de fostii proprietari in baza legilor fondului funciar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept proprietate abc53 abc53 In urma decesului bunicilor(parintele ,tata fiind decedat anterior) am devenit mostenitori ai unui imobil vechi si ai terenului apartinator.In fapt suprafata ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune de 30 ani mcrucita mcrucita Tata ar vrea sa deschida o ACTIUNE IN REVENDICARE prin care sa dobandeasca proprietatea asupra terenului de sub casa, a curtii si gradinii aferente invocand ... (vezi toată discuția)
Actul juridic iti dovedeste proprietatea sau se poate si fara? ca altora nu le pasa de el claudia_koteles claudia_koteles Buna la toti utilizatorii, -cine stie raspunsul la problema ca instanta.... :(( - daca am cumparat in 1982 prin act autentificat o casa cu nr. x si teren ... (vezi toată discuția)