avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 500 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara

Buna ziua,am un copil dintr-o casatorie anterioara in varsta de 6 ani jumate, am divortat de tatal acestuia in urma cu aprox 6 ani iar instanta de judecata a hotarat ca tatal sa plateasca o pensie alim. In cuantum de 150 lei lunar , problema e ca luat in general , tatal copilului are sa imi dea pe toata perioada o suma de aproximativ 5000 de lei datorita faptului ca platea o mica parte din suma stabilita si nu in fiecare luna si mai am o problema se fac 9 luni de cand nu a mai trimis nici un leu , ce pot sa fac sa recuperez creanta tinand cont de faptul ca el sustine ca nu lucreaza si nu are de unde plati, multumesc!
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 18:45, 23 Iulie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pentru sumele restante apelati la un executor judecatoresc, dar se pot recupera pe ultimii 3 ani.

Depuneti totodata si o plangere penala pt abandon de familie si vor verifica organele de politie daca are sau nu venituri si eventuale bunuri pe numele lui. La randul lui si executorul va verifica aceste aspecte.
Ultima modificare: Luni, 23 Iulie 2018
AV. GABRIELA GERBER, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara isshmen isshmen Salutare, Va spuneam acum 3 ani ca voiam sa dau in judecata fosta concubina pentru a putea lua custodia fetitei. Rezultatul a fost unul de succes, astfel ca ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara ContSters208251 ContSters208251 Nu am mai primit pensie alimentara din 2011. Ce trebuie sa fac? Din septembrie 2011 nu a mai lucrat si de cateva luni este din nou angajat. Va multumesc! (vezi toată discuția)
Neplata pensiei alimentare raluka28 raluka28 Buna ziua, fostul sot refuza sa plateasca pensie alimentara fiului sau aflat in grija mea pe motiv ca nu are venituri si nu are de unde sa plateasca si mai nou ... (vezi toată discuția)