avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 598 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Contestatie suma intretinere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Contestatie suma intretinere

Buna ziua,
Intampin urmatoarea situatie: in Adunarea Generala din acest an, s-a aprobat zugravirea scarii si alte reparatii de genul, fara a se specifica exact suma care va fi platita de catre fiecare apartament. Pentru faptul ca nu au fost prezenti decat 14 proprietari din intregul bloc, ulterior a fost pusa la dispozitie o lista de semnaturi, unde restul proprietarilor isi dadeau acordul sau dezacordul privind zugravirea scarii (fara a se mentiona in tabel vreo oferta financiara propusa a fi aprobata sau costurile ce vor fi suportate de fiecare apartament). Practic, semnau cu da sau nu pentru ceva si nu pe sumele exacte. Intretinerea afisata acum 2 zile, include costuri de 120 lei/apartament de 3 camere, 93 lei/ apartament de 2 camere si 64 lei/garsoniera, pentru aceste reparatii/zugraveala/etc, reprezentand prima rata din totalul de 5 din luna curenta si urmatoarele. Pot contesta legal suma in baza faptului ca nu s-au prezentat nimanui aceste sume iar deciziile au fost luate doar de catre presedinte si administrator? Mentionez ca nu am fost de acord in Adunarea Generala pentru aceste lucrari, cel putin nu anul acesta, din motive personale si financiare. Nu am semnat asa ceva si nici nu consider normal sa mi se impuna niste costuri mari sau sa decida asociatia cum sa bage mana in buzunarul fiecaruia. Ce pot face legal? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 13:29, 24 Iulie 2018
Conform disp in vigoare hotararile adunarii generale sunt obligatorii pentru toti proprietarii
Daca apreciati ca hotararea adunarii generale nu respecta dispozitiile in vigoare,statutul sau va cauzeaza prejudicii,in temeiul disp art 45 L nr 230/2007 puteti ataca in instanta hotararea
Multumesc pentru raspuns. Deci in baza unei hotarari a Adunarii Generale, fara a specifica nicio suma acolo, pot cere ulterior oricat de la locatari? Pot face ce aranjamente doresc si pot accepta cele mai dezavantajoase oferte pentru locatari? E legal asa ceva? Cu ce drept?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Doamna,
Dvs. traiti la bloc, ati fost prezenta la AG a membrilor, dar ati fost impotriva masurii de zugravire a casei scarii.
Insa, cititi cu atentie ce a mentionat @ynocentta, fara niciun deci!
In AG se discuta de principiu - sa zugravim o casa a scarii...
Ce trebuie sa faca onor conducerea asociatiei dvs.?
- se da dispozitie administratorului sa caute 2-3 oferte de realizare practica a lucrarii de zugravire;
- comitetul executivalege una dintre oferte (sa zicem ca este ce-a mai avantajoasa pentru vecini), apoi solicita de la firma un deviz estimativ al lucrarii (asadar in momentul AG nu aveau cum sa stie valoarea lucrarii - dar pentru ca nu traim in Patagonia, oamenii cam stiu o valoare aproximativa ...);
- dupa afisarea devizului, sau chiar mai inainte, se aproba niste sume ce vor fi repartizate pe lista de plata; sumele repartizate vor fi proportionale cu sup. utila a apartamentului;

Cam asa se "discuta" legal. Daca aveti ceva impotriva, incercati o discutie amiabila la sediul asociatiei pentru clarificare. Trebuie sa discutati si cu vecinii dvs, sa le aflati parerea. Daca sunteti in majoritate - este una, daca sunteti in minoritate - este altceva, intelegeti, da?
Zugravirea casei scarii nu se face in fiecare zi, sau in fiecare an... si nu se tine cont ca dvs. sau alt vecin are o "jena" financiara. S-a hotarat in AG, trebuie sa ne aliniem.
Asa cum se scria mai sus, daca considerati ca hotararile luate in AG nu respecta Legea, sesizati mai intai responsabilii, presedintele sau puteti sa mergeti in instanta.
Va dorim mult succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Are administratia de locatari voie sa oblige locatarii sa plateasca firma pt renovari interioare? diana2242 diana2242 Buna ziua, As dori sa stiu si eu daca exista vre-o lege care da voie administratorului sa oblige locatarii unui bloc sa varuiasca scara blocului doar din ... (vezi toată discuția)
Lucrari efectuate de asociatia de proprietari Ginulici Ginulici Buna ziua, Ma intereseaza daca pentru a se zugravi scara unei asociatii de proprietari este necesar acordul tuturor locatarilor, sau numai al majoritatii ... (vezi toată discuția)
Lipsa acte doveditoare sume pentru zugravire 1 scara de bloc lifeisgood lifeisgood Buna ziua! ma adresez dumneavostra in speranta ca ma puteti indruma. Doresc sa aflu despre toata documentatia necesara pe care orice administrator al unui ... (vezi toată discuția)