avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 453 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... intrebare-dreptul muncii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

intrebare-dreptul muncii

Lucrez la o companie multinationala inca din clipa din care a intrat pe piata, avand tot timpul rezultate bune la evaluari. Din 1 noiembrie avem noul regulament intern al companiei si brusc "s-a constatat" ca de fapt am facut greseli - din iulie inca - si vor sa ma puna pe plan de actiune care e primul pas catre concediere. Mi s-a spus ca daca nu semnez pentru acest plan voi fi concediat fara discutii. Intrebarea mea este daca o pot face si ce sanse as avea ulterior in instanta. La ultima evaluare oficiala inca mi-au confirmat rezultatele foarte bune iar acum brusc se reiau lucruri din perioada respectiva ca si motiv pentru plan de actiune si eventuala concediere.
Ultima modificare: Miercuri, 4 Noiembrie 2009
nicola_ms, utilizator
Cel mai recent răspuns: Costinel Burca , Contabil 22:33, 4 Noiembrie 2009
UN plan de actiune nu ar avea ce sa aiba cu o actiune de concediere. IN principiu este bine ca tocmai in aceste momente critice sa va manifestati proactivitatea.
Regulamentul de ordine interioara trebuie adus la cunostinta salariatilor. Si abia din acel moment produce efecte ....deci nu se aplica retroactiv.
O fi companie multinationala, dar trebuie sa respecte si ei legislatia.
Iar concedierea unui salariat nu se face chiar foarte simplu....sunt destule cazurile in care salariatii concediati au avut castig de cauza in instanta.
Si eu cred ca planul de actiune poate fi in favoarea dumneavoastra , pentru ca daca vroiau sa va dea afara va dadeau pana acuma .
Intr-o perioada de criza , si nu numai , este normal sa fie reevaluate procesele din companie pentru reducerea costurilor si implementarea mult mai rapida a deciziilor luate de conducere , deoarece numai o reactie rapida la schimbarile pietei poate asigura supravietuirea firmei sau obtinerea unor rezultate bune .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Evaluare angajat ca neperformant tiss25 tiss25 Buna Ziua, Sunt angajat la o companie multinationala cu sediul in Bucuresti de aproape 11 ani, pe functia de programator, la nivelul de expert (cel mai ... (vezi toată discuția)
Retrogradare din functie (se mentine postul in organigrama insa mutat pe o pozitie inferioara) Cami2022 Cami2022 Sunt angajat intr-o companie multinationala pe o pozitie de manager intr-un departament ce functioneaza in prezent avand 2 pozitii de manager. M-au anuntat ca ... (vezi toată discuția)
Concediere necorespundere profesionala popapetra popapetra buna ziua, o colega tocmai a fost instiintata de superiorul ei ca daca nu isi \"revine\" in maxim o luna va fi data afara. motivele sunt de \"echipa nu mai ... (vezi toată discuția)